Redactie - 27 oktober 2017

Espresso gridpoint breidt portfolio van virtuele werkplekken uit

Espresso gridpoint heeft haar portfolio uitgebreid met zeer krachtige virtuele werkplekken. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor onderzoekers, studenten en gebruikers die zware grafische eisen stellen aan de werkplekken.

Marga Reuver, Directeur bij Espresso gridpoint, licht toe: “De werkplekken geven rekenkracht op basis van GPU en voldoen zo aan de vraag van ontwikkelaars en andere high power users zoals CAD/CAM/BIM en grafische gebruikers. Hiermee zetten wij een belangrijke stap naar virtualisatie van alle typen werkplekken bij bedrijven en organisaties. Doordat grafische rekenkracht nu in de virtuele werkplek beschikbaar is, hoeven bedrijven niet meer te investeren in specifieke hardware. De benodigde rekenkracht is naar behoefte en per gebruiker af te nemen. Hiermee hoeven ondernemers zich o.a. geen zorgen meer te maken over het beheren van zware werkstations.”

De HPC werplekken worden in meerdere varianten geleverd, afhankelijk van de benodigde capaciteit en het type gebruiker. Daarnaast kunnen er optioneel virtuele servers worden toegevoegd en kan de dienstverlening worden uitgebreid met disaster recovery, extra security en/of additionele diskcapaciteit aldus Reuver.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!