Accenture Innovation Awards dag belicht interessante startups

Accenture Innovation Awards dag belicht interessante startups

Accenture Innovation Awards dag belicht interessante startups

27-10-2017 | door: Witold Kepinski

Accenture Innovation Awards dag belicht interessante startups

De Accenture Innovation Awards dag in DeFabrique wordt druk bezocht. De keynote zaal is overvol en in diverse ruimtes worden tal van drukbezochte sessies gehouden. Naast gevestigde partners zoals Oracle, Microsoft, Salesforce, ServiceNow, Dell EMC, KPN, Intel, Cisco en SAP zijn er tal van startups. De oprichters van nieuwe techstart-ups denken volgens Accenture groots en gebruiken innovatieve technologie om de wereld te helpen veranderen. Hierbij een overzicht van een aantal opvallende nieuwe techstart-ups die dit jaar deelnemen aan de Accenture Innovation Awards.

Magnitude Space: wereldwijd satellietnetwerk voor IoT-sensoren

Vanaf november 2017 draait er een minisatelliet van Nederlandse bodem om de aarde. Zijn functie: een wereldwijd netwerk aanbieden voor Internet of Things-sensoren. De satelliet communiceert via de UHF-band en helpt bedrijven hun producten of ladingen te monitoren. Maar ook voor agrariërs biedt hij uitkomst: boeren in Afrika weten voortaan bijvoorbeeld altijd tot op de koe nauwkeurig welke waar aan het grazen is.

Tryst Energy: IoT op zonne-energie

Als het aan Tryst Energy ligt, hoeven bedrijven met IoT- en SmartCity-oplossingen nooit meer rekening te houden met batterijen en batterijduur. Light Energy, een zonnecelletje ter grootte van een postzegel, gaat namelijk extreem efficiënt om met zonne-energie en heeft slechts 200 lux aan licht nodig om IoT-apparaten met bewegingssensor 24 uur te laten communiceren met internet. Die lichtbehoefte is bijzonder weinig: zelfs onder een bureaustoel is meer licht te vinden.

Delft Robotics: slimme robots met 3D Vision

Deze start-up is van mening dat saai, repetitief en zwaar werk door robots gedaan moet worden. En daarom heeft Delft Robotics deep learning software gebouwd die met behulp van 3D Vision robots kan aansturen. De zelflerende software werkt zo nauwkeurig, dat handelingen in de maakindustrie en agricultuur voortaan gerobotiseerd kunnen worden.

Accerion: positioneringstechnologie voor robots

Met de positioneringstechnologie Accerion weten robots moeiteloos de weg te vinden zonder tegen obstakels aan te rijden. De technologie werkt infrastructuurloos en heeft na één keer proefdraaien de plattegrond in kaart gebracht. De sensortechnologie zorgt ervoor dat de robot niet in contact komt met obstakels of mensen.

Knowingo: maakt leren weer leuk

Mensen leren beter als ze gemotiveerd zijn en mensen die gamen, zijn doorgaans gemotiveerd. Door die twee elementen te koppelen, heb je de ideale leermethode. Knowingo is een quiz-app, op maat te maken, met vragen over bijvoorbeeld productinformatie, bedrijfsbeleid of compliance. Het onderliggende systeem is dusdanig slim dat het leert hoe de gebruiker kennis tot zich neemt en daar het leerpad op aanpast.

BeSense: intelligent gebouwbeheer

Hoe breng je de kwaliteit van schoonmaakdiensten omhoog zonder de kosten te laten stijgen? Door facility, vastgoed en IoT samen te brengen. BeSense is een initiatief van drie organisaties die met het gelijknamige concept gebouwen schoner willen maken. Dat doet het door gebouwen uit te rusten met sensoren die realtime informatie verzamelen over de bezetting en zo de mate van vervuiling berekenen. Hierdoor kunnen schoonmakers ongebruikte bureaus en toiletten overslaan en effectiever werken.

De gemene deler van deze opvallendste techstart-ups is dat ze slimme technologie integreren voor een optimale interactie tussen mens en machine. “Artificial intelligence, robotics, augmented reality, sensoring; we zien het bij veel succesvolle techbedrijven terug”, zegt Frank Rennings, Managing Director & Accenture Digital NL Lead. “En daar zie ik wel een groot verschil met eerdere jaren. We organiseren al meer dan tien jaar de Accenture Innovation Awards en een paar jaar geleden zagen we vooral veel proof of concepts en maar weinig bewezen toepassingen voor eindgebruikers. Nu zijn de oplossingen van start-ups en scale-ups doorspekt met de allermodernste technologieën die de menselijke mogelijkheden en ervaringen verbeteren. En deze ideeën vormen weer inspiratie voor de volgende generatie start-ups.”

De Accenture Innovation Awards 2017 vinden plaats op vrijdag 27 oktober 2017 in DeFabrique in Utrecht.

WK

Terug naar nieuws overzicht