Commvault meldt meer omzet met licht verlies

30-10-2017 | door: Witold Kepinski

Commvault meldt meer omzet met licht verlies

De totale CommVault omzet voor het tweede kwartaal van 2018 bedroeg 168,1 miljoen dollar, een stijging van 5% vorig jaar en 1% achtereenvolgens. Het verlies bedroeg 1 miljoen dollar.

De omzet van software bedroeg 72,0 miljoen dollar, een stijging van 2% jaar-over-jaar en een afname van 4% in opeenvolging. De omzet van diensten in het kwartaal bedroeg 96,1 miljoen dollar, een stijging van 8% in de loop van het jaar en 5% opeenvolgend.

Commvault ceo N. Robert Hammer (foto), zegt over de cijfers:"Ons fiscale tweede kwartaal werd nadelig beïnvloed door lagere dan verwachte dure tarieven op grote ondernemingsovereenkomsten, aangezien deze transacties zowel complex zijn als met tijdrisico's. Echter, we hebben uitstekende vooruitgang geboekt met onze strategische initiatieven, waaronder de succesvolle lancering van Commvault HyperScale, een moderne referentie architectuur oplossing voor uitschalen opslag en gegevensbescherming, waar we in het tweede kwartaal een aantal klanten hebben gewonnen. We hebben ook uitstekende vooruitgang geboekt om onze distributie te verhogen, zowel in de onderneming als bij Cisco, die onze HyperScale-oplossing zal verkopen, evenals met onze key channel partners die nu gepositioneerd zijn om onze hardware-appliance versie van Commvault HyperScale te verkopen die dit kwartaal beschikbaar maken. Daarnaast blijven we ons strategisch partnerschap met Microsoft versterken."

Hij voegde eraan toe: "Ik ben ook verheugd dat beide belangrijke industriële analistenfirma's Commvault hebben gepositioneerd als leider in hun respectieve rapporten: Gartner in hun Magic Quadrant voor Data Backup and Recovery Solutions en Forrester in hun Forrester Wave voor Data Resiliency Solutions . Dit is een sterke, onafhankelijke validatie van onze innovatie en ongeëvenaarde klantenservice. Ondanks de financiële resultaten voor het kwartaal, blijven we geloven dat we goed gepositioneerd zijn om te profiteren van de kansen voor ons tijdens de tweede helft van fiscaal 2018 en in fiscale 2019. "

Terug naar nieuws overzicht