Redactie - 31 oktober 2017

HP en GE in top-5 industriële 3D-printer leveranciers

HP en GE in top-5 industriële 3D-printer leveranciers image

HP en GE zijn binnengekomen in top-5 spelers van de wereldwijde industriële 3D-printer leveranciers zo meldt onderzoeksbureau CONTEXT. De tweede helft van het jaar zal naar verwachting sterk zijn dankzij de ttwee nieuwkomers als de bestaande bekende merken, aldus CONTEXT.

"We hebben in het tweede kwartaal van dit jaar een daling van 4% gedaald in vergelijking met vorig jaar, maar de gemiddelde verkoopprijs van deze machines bleef stijgen," zegt Chris Connery, VP van Global Analyse bij CONTEXT. "Het lijkt nu dat beide trends in de tweede helft van 2017 zullen veranderen. De gemiddelde verkoopprijzen zullen dalen met de komst van een nieuwe categorie van goedkopere metalen drukmachines, waardoor nieuwe groei wordt bevorderd." Voor polymeren (kunststoffen) 3D Printing wordt verwacht dat de groei voorzet door meer meer acceptatie in de productiemarkt, aldus CONTEXT.

In de top vijf zijn twee nieuwe leveranciers. GE Additive is nu wereldwijd het derde grootste bedrijf ter wereld. GE Additive concentreert zich op metalen 3D-afdrukken. HP richt zich in eerste instantie zich op polymeren producten. Andere top-5 spelers zijn Stratenys (overwegend polymeren), EOS (beide metalen en polymeren) en 3D Systems (beide metalen en polymeren). Voor het tweede kwartaal van 2017 bleef deze specifieke printermarkt nog steeds gedomineerd door Polymer 3D Printing machines.

Jet Fusion

HP Inc. en Deloitte zijn van de zomer nauw gaan samenwerken om 3-D printing oplossingen bij organisaties aan de man te brengen. HP is al actief in deze markt met de Jet Fusion 3D printing oplossingen. De twee bedrijven gaan samenwerken aan de implementatie van HP’s 3D-printsystemen in grote productieomgevingen. Hierdoor kunnen bedrijven sneller producten ontwerpen en produceren, maar ook een flexibelere supply chain inrichten en het productieproces efficiënter maken.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!