Wouter Hoeffnagel - 31 oktober 2017

Extreme Networks rondt overname Brocade af

Extreme Networks maakt bekend de overname van de datacenter-, switching-, en routing-activiteiten van Brocade Communications Systems te hebben afgerond. Het portfolio van Brocade biedt Extreme een datacenter-oplossing die gebruikt wordt door enterprises en serviceproviders. De oplossing versterkt de positie van Extreme in de enterprise networking-markt.

Met het afronden van deze overname, neemt Extreme de klanten, het personeel en de Brocade-technologie inclusief SLX, VDX, MLX, CES, CER, Workflow Composer, Automation Suites en verschillende andere datacenter gerelateerde producten over. De overname verbetert de datacenteroplossingen van Extreme die gebruikt worden door enterprises en serviceproviders in branches als het onderwijs, hospitality, de gezondheidszorg, retail, transport en logistiek, manufacturing en de overheid.

Strategische visie

"Onze strategische visie is in dit proces goed in lijn gebracht met die van Extreme Networks”, zegt Nabil Bukhari, Vice President, Data Center, voorheen bij Brocade en nu bij Extreme Networks. Bukhari geeft aan dat Extreme en Brocade ernaar uit kijken naar samen te werken aan het integratieproces en zeker stellen dat de overgang soepel verloopt.

Extreme gaat ervan uit dat de transactie bijdraagt aan de cashflow en de inkomsten voor zijn fiscale jaar 2018, dat begon op 1 juli en verwacht jaarlijks meer dan 230 miljoen dollar te genereren aan baten uit de aangekochte middelen.

Derde overname op rij

De overname van Brocade is de derde in een serie overnames van Extreme in het afgelopen jaar, waar ook Zebra Technologies (WLAN) en Avaya (networking) deel van uitmaakten.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!