Witold Kepinski - 01 november 2017

IBM Cloud Private koppelt publieke cloud aan traditionele IT

IBM introduceert Cloud Private, een platform om de barrières tussen clouds te reduceren en private cloudomgevingen eenvoudig met een publieke cloud te verbinden. Gebruikers houden hierdoor volgens IBM volledige controle over belangrijke data en apps achter de firewall, terwijl de gebruikerservaring voor ontwikkelaars en IT gelijk is aan die van de publieke cloud.

Op deze manier kan bijvoorbeeld een financiële dienstverlener klantgegevens in eigen beheer houden en daarmee voldoen aan bestaande regelgeving, terwijl het tegelijkertijd profiteert van innovatieve technologieën uit de cloud, zoals data analytics en machine learning.

IBM Cloud Private is gebouwd op basis van de open source Kubernetes architectuur, dat Docker containers en Cloud Foundry ondersteunt. Hierdoor is het eenvoudiger om nieuwe apps te koppelen of zelfs te verplaatsen naar de publieke cloud, ongeacht de aanbieder. Het platform is volgems iBM geschikt voor nieuwe en bestaande systemen van alle belangrijke hardware aanbieders. Klanten beschikken hierdoor over het breedste aanbod van diensten in de markt. In tegenstelling tot concurrenten kunnen deze diensten op zowel nieuwe als bestaande systemen worden geïmplementeerd. Speciale cloudservers zijn dus niet nodig. Verder beschikt IBM Cloud Platform over nieuwe Java-versies, open source software, databases en andere diensten die gebruikt worden om de meest geavanceerde bedrijfsapplicaties te ondersteunen.

IBM Cloud Private transformeert volgens IBM bestaande IT systemen naar een flexibele cloudomgeving om zo nieuwe waarde te halen uit traditionele data en processen, en tegelijkertijd een brug te bouwen naar vrijwel iedere publieke cloud. IBM Cloud Private biedt de controle en veiligheid van on-premise systemen in combinatie met een eenvoudig platform dat beschikt over cloud-native, open-source technologieën.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!