Epson wint Good Design Gold Award met PaperLab A-8000
02-11-2017 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Epson wint Good Design Gold Award met PaperLab A-8000

Het PaperLab A-8000 Dry-Process papierproductiesysteem voor kantoren Seiko Epson Corporation is bekroond met de Good Design Gold Award. Deze prijs wordt toegekend aan het ontwerp dat naar het oordeel van de jurycommissie van de Good Design Award bijzonder opvalt tussen de Good Design Best 100.

In totaal werden 4.495 ontwerpen ingezonden voor de Good Design Award. De winnaar wordt geselecteerd op basis van een uitgebreide beoordeling van criteria zoals het potentieel van het ontwerp om een oplossing voor maatschappelijke problemen te bieden, de toepasbaarheid in de toekomst en het niveau van de uitvoering. Dit jaar wordt de award dus toegekend aan het PaperLab A-8000 Dry-Process papierproductiesysteem.

PaperLab A-8000

De PaperLab A-8000 is een systeem waarmee bedrijven oud papier kunnen recyclen. Hiermee ontlasten zij niet alleen het milieu, maar stellen zij ook zeker dat informatie die op papier is gezet op een veilige manier wordt vernietigd. Het systeem wordt in 2018 door Epson op de CeBIT in het Duitse Hannover voor het eerst in Europa getoond.

Kazuhiro Ichikawa, executive officer en plaatsvervangend algemeen administratief directeur van de Corporate Research & Development Division was betrokken bij de ontwikkeling van de PaperLab A-8000. Ichikawa: “Papier heeft als communicatiemiddel een universele waarde, in die zin dat het niet ingewikkeld is, goed zichtbaar en makkelijk mee te nemen. Tegelijkertijd creëert papier beheerproblemen op het punt van milieu en vertrouwelijkheid, wat betekent dat papiergebruik enkele zorgen met zich mee brengt. Epson heeft op basis van hun Dry Fiber Technology de A-8000 ontwikkeld als het eerste papierproductiesysteem voor kantoren ter wereld waarmee lokaal papier kan worden verwerkt en gemaakt, in de gewenste hoeveelheid en op het gewenste moment. Epson heeft de bevordering van een afvalloze maatschappij hoog in het vaandel.”

Terug naar nieuws overzicht
Hardware