Fujitsu en Lenovo gaan PC’s leveren via joint venture

Fujitsu en Lenovo gaan PC’s leveren via joint venture

02-11-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

Fujitsu en Lenovo gaan PC’s leveren via joint venture

Fujitsu, Lenovo en de Development Bank of Japan richten een joint venture op. De organisatie gaat zich richten op het onderzoeken, ontwikkelen, ontwerpen, produceren en verkopen van PC’s. Lenovo krijgt een meerderheidsbelang in de joint venture.

Het Japanse Fujitsu verkoopt een meerderheidsbelang van 51% in zijn dochteronderneming Fujitsu Client Computing Limited aan Lenovo voor een bedrag van 192 miljoen euro. Daarnaast verkoopt het bedrijf een aandeel van 5% aan de Development Bank of Japan voor een bedrag van 18,8 miljoen euro. In totaal levert de deal Fujitsu dus ruim 210 miljoen euro op.

Huidige naam blijft behouden

Na deze transactie blijft de joint venture onder de naam Fujitsu Client Computing Limited opereren. Naar verwachting is de oprichting van de joint venture in het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2018 afgerond. Kuniaki Saito, de huidige directeur van Fujitsu Client Computing Limited, komt aan het roer te staan van de joint venture.

De producten van FCCL zullen op de markt gebracht onder de merknaam van Fujitsu. De producten, after sales en ondersteunende dienstverlening zullen zowel rechtstreeks als via channel partners van Fujitsu aan klanten worden geleverd.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Hardware
Hardware