Cisco is weer verliefd op netwerken

Cisco is weer verliefd op netwerken

Cisco is weer verliefd op netwerken

Cisco is weer verliefd op netwerken

Cisco is weer verliefd op netwerken

Cisco is weer verliefd op netwerken

02-11-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Cisco is weer verliefd op netwerken

Cisco ceo definieert top-5 elementen van zijn intuïtieve netwerk die klanten in hun business helpen

CEO Chuck Robbins sprak tijdens de eerste dag van de Cisco Partner Summit in Dallas (Texas) niet gelijk over nieuwe technologieën, de digitale transformatie of de Cisco go to market strategie, maar over geopolitiek. Zaken zoals handelspolitiek, werkgelegenheidsinitiatieven, belastingstructuren en de veranderende manier waarop mensen over de hele wereld werken en leven hebben impact op mensen en organisaties. Om dit allemaal te begrijpen is er goede en intelligente technologie nodig. Hierbij is een grote rol weggelegd voor het intuïtieve en zelflerende netwerk van Cisco dat voorzien is van diverse software functies. Partners kunnen hiermee hun klanten helpen in hun behoefte om beter inzicht te krijgen in data en gegevens.

De wereld en business verandert, dat betekent dat Cisco en zijn partners mee veranderen om te blijven groeien in de IT business. De veranderingen worden versneld door derde platform technologieën zoals Artificial Intelligence (AI), machine learning, mobiliteit en cloud. Klanten gaan daardoor IT op een andere manier gebruiken, waarbij ze vooral gegevens en inzichten willen hebben. Cisco en zijn partners zullen daarop inspelen met hun IT-oplossingen die ze leveren voor het data-gedreven cloud tijdperk zoals analytics, multi-cloud, beheer en andere tools. Cisco tweakt daarom ook zijn channel programma om partners verder te helpen in hun business.

Networking

Cisco ceo Chuck Robbins meldt dat door de veranderende markt het netwerk veiliger, slimmer en intelligenter wordt. Vandaar dat Cisco afgelopen zomer zijn Cisco Intuive Network platform heeft aangekondigd. Volgens Robbins is het netwerk de enige gemeenschappelijke noemer die op al deze nieuwe technologieën en oplossingen aansluit. Met het Cisco intuïtieve en zelflerende netwerk komt de volledige automatisering van het netwerk een stuk dichterbij. Het netwerk monitoren en optimaliseren kan allemaal automatisch zoals met Cisco DNA Platform en Software Defined Access. Ook op securitygebied levert het intuïtieve netwerk een essentiële bijdrage.

Intuitive

Robbins eindigde zijn keynote door vijf sleutelelementen te benoemen die het intuïtieve Cisco-netwerk definiëren en een basis vormen voor de altijd verbonden wereld van vandaag:

Security is het fundament: Cybersecurity is niet een stand-alone oplossing. Beveiliging moet vooraf worden gebouwd in een architectuur die onder andere bestaat uit cloud, het netwerk, devices van gebruikers en een data strategie. Cisco analyseert elke dag twintig miljard bedreigingen, daarom is het nodig dat er een architectuur is gebouwd om de systemen end to end  te verdedigen. Cisco biedt daarom een uitgebreid security portfolio.

Het netwerk opnieuw uitvinden: Volgens IDC zullen we de komende jaren een miljoen apparaten zien die dagelijks aan het internet zijn toegevoegd. Het netwerk moet fundamenteel verschillend zijn dan het vandaag is om die connectiviteit te ondersteunen. Robbins vertelde het publiek Cisco heeft duizenden ingenieurs die werken om kernbesturingssystemen te herschrijven om een intelligent netwerk te bouwen dat eenvoudiger, programmeerbaar, schaalbaar en flexibeler is. Het doel is om geavanceerde analyses toe te passen om het bedrijfsintentie te begrijpen en beleid te gebruiken om dat via het netwerk toe te passen. IDC is positief over het Cisco Intuitive Network. Een door Cisco graag gebruikte citaat van IDC analist Chris Bernard werd daarbij getoond: "Cisco is weer verliefd op netwerken."

Omarm de wereld van multicloud: Cisco werkt nauw samen met grote cloud partijen zoals AWS, Microsoft Azure, Google Cloud en anderen. Doel is dat Cisco klanten hun workloads zoals HR, CRM en andere SaaS applicaties onbeperkt en zonder zorgen heen en weer kunnen verplaatsen. Google Cloud CEO Diane Greene vertelde aan Cisco partners dat ze samenwerkt met Cisco om klanten te helpen efficiëntere hybride oplossingen op te bouwen, die zich richten op het orkestratie-instrument van de Kubernetes-container technologie. De bedoeling van het Google-Cisco partnerschap is om de kracht en efficiëntie van de cloud naar complexe omgevingen te brengen.

Ontgrendel de kracht van data: Cisco gebruikt meer data analytics mogelijkheden in het netwerk. De Cisco Talos toepassing maakt gebruik van dreigement intelligentie. Het AppDynamics cloud applicatie en business monitoring platform zorgt voor prestatiebewaking zodat de performance hoog blijft. Tetration Analytics biedt de mogelijkheid om gegevens aan de rand van het netwerk (edge computing) te beheren is een win-win situatie voor Cisco, partners en eindgebruikers.

Werknemers- en klantervaring (Customer Experience and Success): Robbins zegt dat bijna tweederde van alle mensen weleens een app van hun mobiele apparaat heeft verwijderd omdat de app niet voldeed aan de verwachtingen. Daarom is gebruikerservaring van cruciaal belang voor het winnen van eindgebruikers die op hun beurt weer een goede user expierence aan hun klanten moeten geven. Het draait uiteindelijk erom dat klanten succesvol zijn. Daarom heeft Cisco Broadsoft, leverancier van voor contact centers en collaboration software overgenomen, die onder andere MKB bedrijven helpt om hun klanten succesvol te zijn.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud