Pure Storage lanceert Copy Automation Tool voor SAP-systemen
02-11-2017 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Pure Storage lanceert Copy Automation Tool voor SAP-systemen

Pure Storage, leverancier van all-flash dataplatforms, lanceert de nieuwe Copy Automation Tool (CAT) voor SAP-systemen. Met deze tool kunnen complete SAP-databases geautomatiseerd worden gekopieerd, gekloond en ververst, inclusief de database- en pre- en post-kopie taken.

Het kopiëren, klonen en verversen van SAP-databases neemt doorgaans een aantal dagen in beslag. De CAT voor SAP van Pure Storage reduceert de tijd om databases te kopiëren tot enkele uren. Daarnaast worden de SAP-gerelateerde storage- en managementkosten tot 90% op jaarbasis verminderd. CAT voor SAP draait direct op zowel FlashArray//M als FlashArray//X en wordt gratis met deze systemen meegeleverd.

IT-personeel inzetten voor innovatie

Nu organisaties steeds meer digitaal opereren, worden tijd, geld en resources steeds meer aangewend voor innovatie en minder voor operationeel management. Om een technologische infrastructuur om te vormen tot een aanjager van innovatie, moet deze in toenemende mate worden geautomatiseerd. De Copy Automation Tool vermindert de kopieertijden en storagekosten van SAP-databases, waardoor IT-personeel kan worden ingezet voor innovatie in plaats van dat zij zich bezig moet houden met tijdrovende en complexe database-infrastructuren.

Agrosuper, een grote Zuid-Amerikaanse producent van dierlijke proteïnen, stroomlijnt met behulp van de tool haar productie. Als deelnemer aan het bètaprogramma van CAT voor SAP wist het bedrijf de tijd die het duurde om zijn database van 21TB te kopiëren en te klonen terug te brengen van gemiddeld negen dagen tot twintig minuten.

Purity Run

CAT voor SAP is ondergebracht in Purity Run, een veilige en afgesloten executie-omgeving binnen FlashArray. De oplossing kan hierdoor direct op FlashArray draaien zonder dat externe hardware nodig is.

CAT voor SAP maakt ook gebruik van Purity Protect, de disaster recovery- en protectiesuite die standaard met elk FlashArray wordt meegeleverd. Met Purity Protect kunnen klanten:

  • instant snapshots maken zonder prestatieverlies, zonder dat hiervoor planning nodig is en zonder performance overheid;
  • complete kopieën maken met alle mogelijkheden;
  • ruimtebesparing van snapshots tot 90% zonder dataduplicatie;
  • herstellen van elk volume van elke snapshot.

"Ons doel is klanten te helpen te innoveren door dingen zo eenvoudig mogelijk te maken. Nu klanten de allernieuwste technologieën steeds vaker in hun operationele omgevingen integreren, wordt automatisering in toenemende mate een kritisch punt", zegt Matt Kixmoeller, VP Product & Solutions Marketing van Pure Storage. Kixmoeller noemt CAT voor SAP hiervan een voorbeeld.

Terug naar nieuws overzicht