Witold Kepinski - 04 november 2017

Cisco introduceert AI-gestuurde Spark spraakassistent

Cisco introduceert AI-gestuurde Spark spraakassistent image

AI-gestuurde stemassistenten veranderen volgens Cisco de manier waarop we leven. Honderden miljoenen mensen gebruiken deze assistenten regelmatig om het weer te controleren, op tijd wakker te worden en hun weg door de stad te vinden. Toch zijn er tot nu toe geen virtuele assistenten geweest om mensen effectief op het werk te helpen. Daarom is tijdens de Cisco Partner Summit 2017 in Dallas Texas de nieuwe Cisco Spark Assistant aangekondigd. Dit is een speciaal voor het bedrijfsleven en overheden ontwikkelde stemassistent voor (virtuele) vergaderingen. Cisco Spark Assistant wordt beschikbaar in de Cisco Spark Room Series-portfolio, waaronder ook het nieuwe topmodel Cisco Spark Room 70 is toegevoegd.

Cisco Spark Assistant is de nieuwste innovatie op het Cisco Spark-platform. Cisco Spark Assistant heeft volgens de leverancier één doel: Klanten helpen effectieve vergaderingen te houden die soepeler verlopen, aldus Rowan Trollope, SVP en general manager van de Cisco Applications. Spraakherkenningsproducten Amazon Echo en Google Home zijn voor de consumentenmarkt en voor persoonlijk gebruik. Cisco Spark Assistant heeft nog veel meer functies en is ideaal voor de zakelijke markt zoals (virtuele) teams, aldus Trollope. Cisco Spark Assistant kan gebruik worden door kleine bedrijfjes, het MKB en grootzakelijke organisaties.

Slimmer

Cisco Spark Assistant wordt in fasen vrijgegeven, beginnend begin volgend jaar. In de eerste fase gebruikt een kleine groep klanten geselecteerde functies. Cisco Spark Assistant gebruikt feedback klanten die het gebruiken om zichzelf slimmer te maken. Uiteindelijk zal volgens Cisco Spark Assistant veel meer kunnen doen; het kan bijvoorbeeld actie-items toewijzen en samenvattingen van vergaderingen maken.

Dialoog

Cisco erkent dat veel goed moet gaan voor stemassistenten om echt nuttig te zijn in vergaderingen. Het antwoord moet razendsnel en super nauwkeurig zijn elke keer als een gebruiker bijvoorbeeld zegt "Hé, Spark". Om ervoor te zorgen dat dit gebeurt, heeft Cisco Spark Assistant gebouwd met machine learning technologie van MindMeld, die Cisco eerder voor 125 miljoen dollar heeft overgenomen. Verder wordt bij Cisco Spark Assistant gebruikt gemaakt van spraakherkenningstechnologie, natuurlijk taalbegrip, vraag beantwoorden en dialoogbeheer.

Video Systeem

Cisco Spark Assistant zal voor het eerst beschikbaar zijn op de nieuwe Cisco Spark Room 70, die een van de best verkopende Cisco videosystemen, de MX800, vervangt. Net zoals Cisco Spark Assistant in de loop van de tijd meer taken op zich zal nemen, zal het na verloop van tijd ook beschikbaar zijn op alle Cisco Spark clients en hardware apparaten.

4K-schermen

Cisco Spark Room 70 maakt deel uit van de Cisco Spark Room Series en biedt onder andere 4K-schermen. Cisco biedt zowel modellen met één als met twee schermen. Verder zijn er Quadcamera's van 5k. Cisco heeft  de camera's dubbel ingepakt in de helft van de ruimte (vergeleken met de MX800). Eén van de camera's legt te allen tijde de hele kamer vast, waardoor intelligente framing en het beste overzicht zeer responsief en menselijk is, aldus de netwerkleverancier. De camera's maken ook gezichtsherkenning mogelijk. Klanten kunnen het systeem ter plaatse registreren of dat doen in de Cisco Spark via Cisco Collaboration Cloud.

Centraal staat in deze Cisco oplossing is het NVIDIA Jetson-platform. Op deze manier kunnen Cisco ingenieurs AI gebruiken om intuïtieve en intelligente mogelijkheden te bouwen.

Intelligent

Spark Assistant maakt volgens Cisco gebruik van de nieuwste ontwikkelingen in de branche, zoals intelligente nabijheid, luidsprekertracking en real-time gezichtsherkenning. Deze laten het zien en horen. Als gevolg hiervan weet Cisco Spark Assistant wie de kamer binnenkomt, wie de kamer verlaat en wie er spreekt. 

Lees meer in Rowan Trollope’s blog over ‘The Five Levels of Meeting AI’. Lees in Jason Goecke’s blog over Cisco Spark Assistant. Lees meer over de Cisco Spark Room 70 op deze blog. Bekijk de video over Spark.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!