Informatica leidt Gartner Magic Quadrant for Data Quality Tools

06-11-2017 | door: Witold Kepinski

Informatica leidt Gartner Magic Quadrant for Data Quality Tools

Informatica leidt de Gartner Magic Quadrant for Data Quality Tools. Daarna volgen andere leiders zoals SAS. IBM, SAP. Oracle, Talend en Syncsort. Gartner geeft aan dat leiders diepgaande kennis en sterkte tools hebben voor alle functies op het gebied van datakwaliteit. Daarbij gaat het onder meer om standaardisatie, opschonen en prepareren van data, het visualiseren ervan en het bieden van een workflow die business-beslissingen ondersteunt.

Voor het ‘Magic Quadrant for Data Quality Tools’ werden verschillende leveranciers door de marktvorser beoordeeld op hun visie en de bewezen capaciteiten om deze succesvol in de praktijk te brengen.

Uitdagers (Challengers) zijn Pitney Bowes en Experian. Bedrijven met een goede visie (Visionaries) zijn Information Builders, Attacama, Quadient en MIOsoft. Nicke spelers zijn RedPoint Global, Innovative Systems en BackOffice Associates.

Volgens Gartner begrijpen leidende partijen als SAS de dynamische trends in de markt van datakwaliteit en bieden innovatieve producten die inspelen op de behoeften van organisaties. “Steeds meer bedrijven vertrouwen op data om strategische beslissingen te nemen, waardoor de kwaliteit ervan steeds relevanter wordt”, zegt Rein Mertens, Senior Manager bij SAS. “Onze tools op het gebied van datakwaliteit helpen organisaties zodat zij de meeste waarde kunnen halen uit kwalitatief goede data. Daarbij ondersteunen we hen, ongeacht het formaat van de data, of waar de data is opgeslagen. De krachtige en gebruiksvriendelijke software helpt bij het inzicht krijgen in de kwaliteit en ondersteunt het verbeteren, integreren en het inrichten van de data governance processen. Tevens is deze software een belangrijke component van onze oplossing voor Personal Data Protection, waardoor we organisaties ook goed kunnen helpen met GDPR/ AVG compliancy per 25 mei 2018.”

Lees meer op de site van Gartner.

Gartner_Magic Quadrant for Data Quality Tools.jpg

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht