Witold Kepinski - 05 november 2017

ICT Group wil NedMobiel overnemen

ICT Group wil NedMobiel overnemen image

ICT Group NV (ICT) maakt bekend dat het NedMobiel wil overnemen, een in Nederland gevestigd expert consultancybedrijf voor complexe infrastructuren, zoals tunnels, bruggen, watersluizen, snelwegen en mobiliteitsoplossingen. De vakgebieden van NedMobiel omvatten (tunnel) veiligheid, asset management en projectmanagement. De hoog opgeleide en ervaren adviseurs en projectmanagers bestrijken het volledige spectrum van strategie tot operaties.

NedMobiel, gevestigd in Breda, werd opgericht in 2006. Het team van 27 professionals heeft verschillende technische disciplines en achtergronden, zoals civiele techniek, veiligheid, mechanische en elektrotechniek. Alle consultants en projectmanagers hebben een bachelor- of een masterdiploma.

Jos Blejie (foto), CEO van de ICT Group, verklaarde: "We zijn erg tevreden met de voorgenomen acquisitie van NedMobiel. De expertise van ICT en NedMobiel is volledig complementair en wij zijn van mening dat de hoog opgeleide en ervaren professionals van NedMobiel perfect zullen passen binnen de bestaande ICT-groepscultuur. NedMobiel zal nauw samenwerken met de business unit Engineering Contractors van ICT en zal kunnen profiteren van de sterke positie die ICT in de nationale spoorwegen, weg, water en infrasectoren inneemt. "

NedMobiel heeft ongeveer 3 miljoen euro omzet. De oprichters en partners van NedMobiel zullen blijven bestaan binnen de ICT Group en zullen de mobiliteitsinitiatieven leiden. De koopsom zal in contanten worden betaald. Verdere financiële details worden niet bekendgemaakt. De voltooiing van de transactie wordt verwacht aan het begin van 2018.

De acquisitie van NedMobiel past in de strategie van ICT om autonome groei te realiseren in combinatie met overnames. Het doel van de acquisitiestrategie is om sterke posities te verwerven in elk van de drie hoofdthema's van ICT: Smarter Industry, Smarter Cities en Smarter Health. Binnen deze thema's levert ICT de hoogste toegevoegde waarde aan zijn klanten. Deze overname ondersteunt de overstap van ICT van een toonaangevende software-integrator naar een totale technologie- en serviceprovider, door de omzet uit projecten en diensten te verhogen, aldus Blejie.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!