Reduxio bouwt een time machine in de cloud

06-11-2017 | door: Hans Steeman

Reduxio bouwt een time machine in de cloud

Bedrijven hebben de waarde van op cloud gebaseerde services ontdekt. Sommigen gebruiken het als uitwijkcentrum om tijdelijk opslag of rekencapaciteit aan hun IT-omgeving toe te voegen, anderen zien het als de ultieme oplossing om de last van een IT-omgeving in de handen van een specialist te leggen. De in 2012 opgerichte Israëlische startup Reduxio heeft in de afgelopen Jaren gewerkt aan een bijzondere strategie.

Het dynamisch gebruik van cloud services door in realtime data, VM’s en andere apps tussen cloud en on-premises uit te wisselen met als belangrijke troef; geen onderbreking in de service. Het lijkt een beetje op versie 2.0 van de cloud strategie die we thans in brede zin zien. Reduxio introduceert zichzelf als het eerste unified primary en secondary storage platform met ingebouwde disaster recovery en datamanagementfeatures.

Backup

Het concept is feitelijk een time machine achtig concept waarbij infrastructuur van veilige kopieën voorzien wordt. Reduxio claimt daarbij dat hun backdating een time machine oplevert met een resolutie op het niveau van seconden. Een heel andere dimensie dan traditionele back-ups. Het is daarmee de ideale oplossing voor disaster recovery. Diensten en services hebben constant een schaduw kopie die volledig inzetbaar is, zelfs zonder serviceonderbreking. Reduxio werkt on-premises en gebruik de cloud enkel als storage tier.

Containers

Jacob Cherian (foto), Vice President Product Strategy stelt: "We ondersteunen tegenwoordig verplaatsing van gegevens. We voegen de onmiddellijke toepassing beweging. We beginnen op gonna have Reduxio gegevens lezen in de cloud en geconverteerd naar cloud-native formaat." Dit werd direct aangevuld deur productmanager Mattan Shalev sterven claimde: "We gaan van het beheren van objecten voor gegevensopslag beheren app exemplaren met onmiddellijke herstel van app exemplaren. Van de virtuele machine maar niet containers." De uitspraken wekten wel de indruk dat ondersteuning voor containers al op de routekaart staat.

Was in het verleden een nachtelijke back-up het best haalbare en werd later elk uur een back-up gemaakt, met Reduxio gaat geen moment meer verloren. Het bedrijf garandeert een constante ononderbroken back-up van de IT-omgeving in de publieke cloud. De ondersteuning is er voor Amazon S3, Azure en Google Cloud services. Amazon Glacier is beschikbaar voor het archiveren van de data.

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht
Cloud