Wordt CloudEndure Google love baby?

08-11-2017 | door: Hans Steeman

Wordt CloudEndure Google love baby?

CloudEndure is een ambitieuze onderneming die zich richt op het migreren van en naar de cloud en het realiseren van disaster recovery. CloudEndure is in 2012 opgericht door een viertal Israëlische entrepreneurs die al eerder een content delivery netwerk gebouwd en verkocht hadden onder de naam Limelight Networks.

Thans heeft CloudEndure twee op cloud technologie ontwikkelde producten: disaster recovery en live migratie.  Niet echt spannend, ware het niet dat de expansiedrift naar Europa, tech gigant Google in de hoogste stand van paraatheid gebracht heeft. CEO Ofer Gadish (foto) claimt dat men de technologie om data te repliceren naar publieke cloud services beter ontwikkeld heeft dan de concurrerende aanbieders.

De bestemming kan andere eigenschappen hebben dan de bronomgeving, hierdoor is conversie van formaat vaak noodzakelijk. Sleutelen aan de bronbestanden is uit den boze, en nadat de conversie op gang gekomen is moet bron en doel data consistent blijven.

Applicatie

Het oplossen van deze klus betekende dat een migratie omgeving en een orchestration hulpmiddel ontwikkeld moesten worden. Het resultaat is een block-level replicatie, applicatie stack beheer en een geautomatiseerde machine conversie. Ook is geïnvesteerd in het optimaliseren van datatransport via het netwerk door parallelle TCP/IP te implementeren.

CloudEndure claimt dat hun gepatenteerde replicatie agent op de bronmachine geen impact op de performance heeft. Hij werkt volledig in het geheugen van het systeem, gebruikt geen schrijftoegang tot de drives en repliceert met asynchrone blokken naar het remote systeem.

Cloud

Google cloud services heeft het product van CloudEndure in zijn cloud service frontend geïntegreerd en nodigt daarmee VM-gebruikers uit hun virtuele infrastructuur met één druk op de knop naar de Google cloud te brengen. Een sterke troef in het gevecht om een beter positie in de markt van cloud service providers.

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht
Cloud