Wouter Hoeffnagel - 06 november 2017

Nederlandse start-up lanceert WiFi as a Service

De Nederlandse start-up WiFi 365 lanceert WiFi as a Service. Hiermee kunnen automatiseerders een full-service WiFi abonnement leveren aan klanten. Vergelijkbaar met het leveren van een Office 365 licentie, kunnen automatiseerders nu een full-service WiFi abonnement leveren aan hun klanten. De gestandaardiseerde WiFi dienst wordt binnen 2 weken geleverd. De gebruikers heeft geen omkijken naar beheer en onderhoud; (security)updates worden automatisch uitgevoerd en via een app is de status van het netwerk inzichtelijk. Daarnaast hoeft de eindklant geen dure apparatuur aan te schaffen maar betaalt zij enkel een maandbedrag voor het gebruik van de WiFi dienst.

“Door slimme standaardisatie stellen wij hiermee alle IT-bedrijven in staat om WiFi as a Service aan te bieden” legt Reino Wentzel, medeoprichter van WiFi 365, uit. “Gas, water, licht en WiFi zijn de basisvoorwaarden voor ieder bedrijf”, stelt Wentzel. “Daarom maken wij de afname van onze WiFi dienst net zo eenvoudig als het gebruik van gas, water en licht.” Om dit te realiseren wijkt de werkwijze van WiFi 365 af van de werkwijze van traditionele WiFi aanbieders. Zo wordt er vooraf geen meting op locatie uitgevoerd, maar wordt er remote een slimme analyse gedaan. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van een automatische configuratietool die onderdeel uitmaakt van de WiFi dienst. Deze tool vereenvoudigt het configueren van het WiFi netwerk.

Marktverschuiving

De startup wijst erop dat een verschuiving in de markt gaande is van traditionele verkoop naar het afnemen van diensten. Met de oprichting van een WiFi as a Service vendor speelt WiFi 365 hierop in. De startup geeft aan vooraf met een aantal grote WiFi fabrikanten gesproken te hebben, maar dat deze partijen niet wilde afwijken van hun traditionele verkoopmodel.

Over landsgrenzen De eenvoud van het model zorgt ervoor dat iedere automatiseerder kan zonder enige ervaring eenvoudig een hoogwaardige WiFi dienstverlening bieden. Ook over de Nederlandse landsgrenzen heen is met enthousiasme gereageerd op de Nederlandse start-up. WiFi 365 geeft aan in vergaande onderhandelingen te zijn met distributeurs uit onder andere Oostenrijk en België.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!