Wouter Hoeffnagel - 07 november 2017

Juniper breidt mogelijkheden van Contrail Cloud uit

Juniper breidt mogelijkheden van Contrail Cloud uit image

Juniper Networks, gespecialiseerd in geautomatiseerde, schaalbare en veilige netwerken, breidt de mogelijkheden van Contrail Cloud uit. Contrail Cloud biedt serviceproviders oplossingen voor de inrichting en het beheer van gedistribueerde en schaalbare clouds.

Uit een recente poll onder klanten van Juniper blijkt:

  • Respondenten zien een “gebrekkig overzicht op alle onderdelen van cloud-netwerken” als hun belangrijkste uitdaging bij de overstap naar de cloud (bijna 40 procent). Operationele complexiteit kwam op de tweede plaats, een tekort aan technische vaardigheden op de derde plaats en hoge kosten vanwege ingrijpende vervangingen kwamen op de vierde plaats.
  • Meer dan de helft van de respondenten (55 procent) gaf aan dat ze voor hun netwerk gebruikmaken van technologie van twee of meer leveranciers, iets wat kan bijdragen aan meer operationele complexiteit.

Hier speelt Juniper op in met een aantal nieuwe mogelijkheden die zijn toegevoegd aan Contrail Cloud. De nieuwe mogelijkheden omvatten onder meer integratie met het OpenStack Platform en Ceph Storage van Red Hat, integratie met AppFormix voor ingebouwde automatisering en netwerkoverzicht, in de praktijk geteste virtual network functions (VNF’s) en nieuwe integrale ondersteuningsdiensten. Met deze nieuwe mogelijkheden wil Juniper Networks het voor carriers eenvoudiger maken zakelijke, mobiele en IoT-diensten in de cloud te realiseren.

Integratie met AppFormix

Nieuw is onder meer een integratie met AppFormix. Contrail Cloud maakt gebruik van de automatiserings- en optimalisatiefunctionaliteit van AppFormix, dat in 2016 door Juniper werd overgenomen. Dit draagt bij aan volledig geïntegreerde bescherming van network functions virtualization (NFV)-workloads. AppFormix introduceert NFV-gerichte functionaliteit die de beschikbaarheid van netwerkservices waarborgt. Speciale algoritmes voor machineleren dragen bij aan een ononderbroken werking.

Daarnaast breidt Juniper zijn samenwerking met Red Hat uit om oplossingen te leveren voor moderne en schaalbare implementaties in de communicatiesector, waaronder NFV. Juniper heeft Contrail Cloud gemigreerd naar het OpenStack Platform van Red Hat en Red Hat Ceph Storage.

Snellere implementatie van clouds

Contrail Cloud is voortaan beschikbaar als vooraf geteste oplossing die wordt aangeboden met een lijst voor hardware- en softwarecompatibiliteit. Hierdoor kunnen clouds sneller en soepeler worden geïmplementeerd. Contrail Cloud biedt ondersteuning voor de vSRX Virtual Firewall van Juniper, de virtuele Evolved Packet Core (vEPC)-oplossing van Affirmed Networks en toekomstige virtual network functions van andere leveranciers.

Ook introduceert Juniper een complete reeks managed services voor de inrichting en het beheer van cloud-infrastructuren. Dit omvat 24/7 ondersteuning bij de implementatie en het gebruik van Contrail Cloud.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!