Red Hat lanceert Red Hat OpenStack Platform 12
07-11-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

Red Hat lanceert Red Hat OpenStack Platform 12

Leverancier van opensourceoplossingen Red Hat kondigt Red Hat OpenStack Platform 12 aan, de nieuwste versie van het schaalbare en agile cloud Infrastructure-as-a-Service (IaaS) platform. Red Hat OpenStack Platform 12 is gebaseerd op OpenStack ‘Pike’-versie en introduceert services in containers, wat de flexibiliteit verbetert en de complexiteit verlaagt voor snellere applicatieontwikkeling. Red Hat OpenStack Platform 12 bevat verschillende nieuwe features, waaronder een DCI (Distributed Continuous Integration) upgrade en verbeterde beveiliging om data compliance te waarborgen en risico's te beheersen.

Red Hat OpenStack Platform 12 is ontworpen voor een private of publieke cloudinfrastructuur en is gebouwd op de enterprise-basis van Red Hat Enterprise Linux. Red Hat OpenStack Platform 12 is een geteste, gecertificeerde en volledig ondersteunde versie van OpenStack. De versie biedt gebruikers de flexibiliteit om te schalen en sneller te voldoen aan de vraag van klanten, zonder afbreuk te doen aan de vereisten voor beschikbaarheid, prestaties of IT-beveiliging. Red Hat OpenStack Platform bevat ook Red Hat CloudForms, het multi-cloud beheerplatform van Red Hat, bedoeld om operationele zichtbaarheid en policy-gebaseerd beheer te bieden voor de infrastructuur en workloads van het Red Hat OpenStack Platform. Red Hat OpenStack Platform 12 blijft nauw geïntegreerd met Red Hat Ceph Storage, een schaalbare block-, object- en bestandsopslagoplossing, ontworpen voor scale-out clouds.

Containerisatie van OpenStack-services

Nieuw in Red Hat OpenStack Platform 12 is de containerisatie van OpenStack-services. Om nieuwe producten sneller op de markt te kunnen brengen, hebben organisaties een cloudinfrastructuur nodig die sneller, efficiënter en op grote schaal resources kunnen inzetten. Het gebruik van OpenStack-services in Linux-containers maakt dit mogelijk. OpenStack verhoogt de flexibiliteit voor upgrades, rollback en servicebeheer, terwijl de complexiteit van cloudbeheer voor operators wordt verminderd. Daarnaast maken Linux-containers het eenvoudiger om de OpenStack-services snel te schalen, zodat klanten direct kunnen voldoen aan de grotere vraag van gebruikers wanneer dit nodig is.

Red Hat OpenStack Platform 12 biedt een gecontaineriseerde technologie-preview van bepaalde netwerk- en opslagservices. Dit geeft onze strategische ecosysteempartners de mogelijkheid om hun drivers en plug-ins te certificeren voor dit nieuwe implementatiemodel, wat resulteert in minimale of geen verstoring van de dienstverlening aan onze klanten.

Verbeterde beveiliging

Nieuwe functies in Red Hat OpenStack Platform 12, zoals de geautomatiseerde infrastructure enrollment-service, helpen organisaties de beveiliging te verhogen en de efficiëntie te verbeteren door het levenscyclusbeheer voor beveiligingscertificaten te automatiseren. Andere componenten, zoals OpenStack Block Storage (Cinder) en Bare Metal Provisioning (Ironic) zijn uitgebreid met respectievelijk ondersteuning voor volume-encryptie en schijfpartitionering.

In de nieuwe Red Hat-beveiligingsgids, beschikbaar via het Red Hat-klantenportaal, legt Red Hat beveiligingsmogelijkheden uit en geeft het ondersteuning bij de implementatie hiervan.

Composable-infrastructuur

Composable-rollen zijn voor het eerst geïntroduceerd in Red Hat OpenStack Platform 10, waarmee operators aangepaste profielen kunnen maken voor individuele services en processen, al naar gelang hun unieke behoeften. Red Hat OpenStack Platform 11 breidde deze functies uit voor composable rollen, waardoor het inzetten en uitbreiden van het Red Hat OpenStack Platform flexibeler en meer consistent is.

Red Hat OpenStack Platform 12 gaat nog een stuk verder met composable netwerken. In eerdere versies moesten gebruikers een vooraf gedefinieerde netwerktopologie kiezen. Met nieuwe composable netwerken kunnen gebruikers met veel minder beperkingen de netwerktopologie definiëren die ze nodig hebben. Bovendien kunnen operators elk gewenst aantal netwerken creëren, inclusief de populaire L3-spine- en leaf-topologie. Daarnaast zijn ze niet langer beperkt in de hoeveelheid netwerken. Deze verbeteringen maken het voor bedrijven eenvoudiger om OpenStack-implementaties aan te passen aan hun specifieke behoeften op schaal.

Daarnaast biedt Red Hat OpenStack 12 nu ondersteuning voor de Redfish open API voor een composable infrastructuur van de Distributed Management Task Force (DMTF). Ondersteuning hiervoor voor deze nieuwe industriespecificatie stelt versie 12 in staat om samen te werken met andere brancheoplossingen die de Redfish API gebruiken, zoals de Intel Rack Scale Design (Intel RSD).

OpenDaylight voor netwerkautomatisering

Versie 12 breidt de technologiepreview van OpenDaylight uit, een modulair opensourceplatform voor het aanpassen en automatiseren van een software-defined netwerk. Via OpenDaylight verbetert Red Hat de Network Function Virtualization (NFV)-ondersteuning voor OpenStack. De verbeteringen van de OpenDaylight-integratie zijn niet alleen bedoeld om de manier waarop Data Plane Developer Kit (DPDK) wordt geïmplementeerd te verbeteren, maar ook om betere prestaties te leveren dankzij de SDN-mogelijkheden.

Vijf releases geleden introduceerde Red Hat's Distributed Continuous Integration (DCI) een nieuwe methode voor klanten en partners om te communiceren met het Red Hat OpenStack Platform. Het belangrijkste doel van DCI is de implementatie, het testen en de feedbackloop met klanten en partners te automatiseren voor pre- en post-product releases. Dit stelt Red Hat in staat om praktische use-cases te testen en deze te valideren met klant- en partnergestuurde configuraties. DCI levert automatisch bruikbare logbestanden aan de quality engineering-teams van Red Hat, wat de tijd verkort die nodig is om bugs te identificeren, op te lossen en de patches weer terug te leveren aan de community.

Beschikbaarheid

Red Hat OpenStack Platform 12 is binnenkort beschikbaar via de Red Hat Customer Portal en als onderdeel van de Red Hat Cloud Infrastructure en Red Hat Cloud Suite-oplossingen.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud