Redactie - 08 november 2017

FNV kiest HPE Aruba Networks technologie

FNV kiest HPE Aruba Networks technologie image

FNV, de grootste vakbond van Nederland, consolideert vier zelfstandige vakbonden en hun netwerkinfrastructuren tot één gecombineerde omgeving met HPE Aruba Networks.

In 2015 fuseerden vier autonome vakbonden tot de grootste vakbond van Nederland. Met een duidelijke transformatievisie op hoe een vakbond moet functioneren, zocht de FNV een hoogwaardige mobile-first werkomgeving waarbinnen medewerkers de leden beter kunnen ondersteunen.

Het was de uitdaging om vier verschillende organisaties samen te brengen op een gezamenlijke locatie en de afzonderlijke IT-infrastructuren te consolideren. Het doel was één veilig, gedeeld netwerk en het creëren van een eenduidige, dynamische en productieve werkomgeving. Unica Schutte ICT heeft een oplossing ontworpen welke volledig in lijn is met de mobile-first visie van Aruba. Het gekozen design en de projectaanpak sloten perfect aan bij de wensen van FNV. Hierop is Unica-Schutte als full-service ICT dienstverlener geselecteerd om de nieuwe oplossing te implementeren. De aanpak was als volgt:

Het waarborgen van veiligheid en privacy binnen een gedeeld netwerk had de hoogste prioriteit. Met Aruba ClearPass Policy Manager heeft de FNV een effectieve oplossing om verbonden apparaten te detecteren, te profileren en ze binnen het netwerk te beveiligen. Met Aruba ClearPass Policy Manager worden de verschillende FNV-locaties voorzien van een robuust en veilig Wi-Fi netwerk.

De transitie naar een moderne infrastructuur was een uitdaging omdat dit de modernisering van vier verschillende netwerkoplossingen vereiste. Voor een optimale manier van mobiel samenwerken, zijn op alle locaties Microsoft Office 365 en Skype for Business ingezet. Om deze samenwerkingsvorm te ondersteunen is de high-performance Wifi omgeving voorzien van Aruba App-FR die de quality of service voor deze applicaties waarborgt.

Mobile First

De Aruba ClientMatch service is ingezet voor een Wi-Fi roaming en om uniformiteit te garanderen zijn op alle locaties de Aruba 300 series access points gemonteerd. Verder zijn op de verschillende FNV-locaties Access Switches (3810 en 2930F) geïnstalleerd. Deze bieden medewerkers en gasten verbeterde connectiviteit en een perfecte roaming-ervaring.

Na de implementatie van de Aruba Mobile First architectuur kon de FNV een nieuw hoofdkantoor in Utrecht en 12 nieuwe kantoren betrekken – deze zijn allen voorzien van een unieke en consistente gebruikerservaring. Tot 3.000 medewerkers en gasten kunnen nu elke dag binnenlopen en genieten van ongestoorde connectiviteit.

Hans van der Kamp, IT infrastructuur projectmanager bij de FNV, legt uit: “We profiteren nu van een netwerk dat alles draadloos kan. En dit is nog maar het begin, want deze vrijheid en eenvoud zijn alleen maar zinvol als we een nieuwe doelstelling voor de FNV creëren. We willen een moderne, betrokken en op samenwerking gerichte organisatie zijn die een positieve bijdrage aan de samenleving levert. Daarbij is een moderne infrastructuur onmisbaar.”

Het nieuwe netwerk geeft de FNV een modern gezicht met flexibele werkplekken en betrouwbare toegang tot de nieuwste productiviteitstools op de werkvloer. De volgende stap is de invoering van BYOD en veilige toegang tot de FNV-systemen voor medewerkers en partners. Het bieden van toegang en aanvullende diensten voor FNV-leden behoort in de toekomst ook tot de mogelijkheden.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!