Witold Kepinski - 08 november 2017

OVH steekt dik miljard euro in cloud strategie

Het internationale investeringsplan van OVH gaat een nieuwe fase in. OVH kondigde eerder al een investering aan van 1,5 miljard euro tussen 2016 en 2020 voor de ontwikkeling en uitbreiding van zijn clouddiensten wereldwijd. Nu zet OVH een stap extra door een omzetdoelstelling vast te stellen van 1 miljard euro voor de komende drie jaar, waarmee de cloud-expert zijn strategische plan naar een hoger niveau wil tillen. Dit kondigde het bedrijf onlangs aan tijdens de OVH Summit in Parijs.

Deze aankondiging is in lijn met recente ontwikkelingen van OVH: de introductie van nieuwe regio’s, datacenters, oplossingen en de werving van meer dan 1000 nieuwe medewerkers. Tijdens de OVH Summit presenteerde het bedrijf verschillende nieuwe merken, innovaties en diensten waarmee de cloud-expert de verdere uitbreiding door wil zetten en tegemoetkomt aan de behoeften van zijn klanten en vraag vanuit de markt.

Drie nieuwe merken

Om in te kunnen spelen op de uiteenlopende eisen die worden gesteld aan gegevensverwerking en de IT-infrastructuur, brengt OVH zijn aanbod onder in drie nieuwe merken:

OVHcloud ondersteunt bedrijven die op zoek zijn naar een flexibele en schaalbare infrastructuur op basis van een publieke, private of hybride cloudoplossing. Dit merk omvat alle krachtige servers van OVH voor het verwerken van bedrijfskritische gegevens.

OVHspirit is ontworpen voor zowel starters als voor de meer gevestigde bedrijven die OVH’s dedicated servers en VPS willen gebruiken met een betere prijs-kwaliteitverhouding. De oplossingen zijn aangepast aan de verschillende markten per land, waarbij rekening is gehouden met de lokale technieken die worden toegepast.

OVHmarket is de ‘Plug and Play’-oplossing van OVH waaronder de complete en toegankelijke diensten voor ieder bedrijf vallen, zoals webhosting, domeinnamen, VoIP of xDSL.

Naast de nieuwe merken, kondigde OVH tijdens de Summit de oprichting van de Open Cloud Foundation aan, presenteerde het bedrijf verschillende ontwikkelingen rondom Hybrid Cloud, OpenStack en nieuwe projecten, zoals Functions-as-a-Service, waarmee OVH zijn inzet voor gestandaardiseerde technologieën en een open cloud principe wil onderstrepen. Hiermee wil OVH een alternatief bieden voor VMware.

In het eerste kwartaal van 2018 moet het Open Cloud Foundation zijn activiteiten starten dat zo te zien vooral is gericht op VMware. OVH-oprichter Octave Klaba (foto) zei tijdens het OVH Summit 2017 dat VMware simpelweg de de facto standaard voor private clouds en ook voor hybride clouds.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!