Witold Kepinski - 08 november 2017

Intel en AMD maken grafische chip voor dunne lichte notebooks

Concurrenten Intel en AMD ontwikkelen samen semi-custom grafische chip om notebooks dunner en lichter te maken. Hierdoor willen de chipgiganten  gebruikers een premiumervaring te bieden met een nieuwe chip met technologie van beide bedrijven. Het lijkt op een alternatief voor NVIDIA technologie.

De nieuwe Core-processor van de achtste generatie koppelt Intel's mobiele doelgerichte Core H-series processor, tweede generatie high-bandwidth memory en een AMD Radeson Technologies Group discrete grafische chip in een enkel processorpakket.

"Het is een goed voorbeeld van hardware- en software-innovaties die elkaar kruisen om iets geweldigs te creëren dat een marktgat vult", zegt Christopher Walker, vice-president van de Client Computing Group en algemeen manager van het Mobile Client Platform bij Intel, in een blogpost. "Om onze visie voor deze nieuwe productklasse waar te maken, hebben we met het AMD team van de Radeon Technologies Group samengewerkt."

Intelligent

De nieuwe chip verkleint de siliciumvoetafdruk tot minder dan de helft van die van standaard componenten op een moederbord, waardoor OEM's meer flexibiliteit krijgen om functies toe te voegen, zoals nieuwe bordlay-outs, koeloplossingen of een langere levensduur van de batterij.

Het nieuwe chipontwerp bevat ook technologie genaamd EMIB, een intelligente brug die heterogeen silicium in staat stelt om informatie in de directe nabijheid over te brengen, waardoor snellere en efficiëntere producten in kleinere formaten mogelijk zijn, zei Intel

"Onze samenwerking met Intel breidt de installed base voor AMD Radeon GPU's uit en brengt een gedifferentieerde oplossing voor krachtige grafische afbeeldingen op de markt", aldus Scott Herkelman, vicepresident en algemeen directeur van AMD Radeon Technologies Group, in een verklaring. "Samen bieden we gamers en makers van inhoud de mogelijkheid om een ??dunnere en lichtere pc te hebben die in staat is om discrete prestatie-gebaseerde grafische ervaringen te leveren in AAA-games en contentcreatie-toepassingen. Deze nieuwe semi-custom GPU zet de prestaties en mogelijkheden van Radeon-graphics in de handen van een uitgebreide reeks enthousiastelingen die de best mogelijke visuele ervaring willen hebben."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!