Witold Kepinski - 09 november 2017

Orange en Red Hat werken samen rond netwerkvirtualisatie

Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, kondigt een samenwerking aan met Orange, een grote multinationale telecomoperator, om een moderne infrastructuur te bouwen voor een agile, responsieve netwerk, bedoeld om klanten sneller te voorzien van nieuwe innovaties en voor het dynamisch opschalen van diensten. De twee bedrijven werken samen in opensource-community-projecten om technologische innovatie in netwerkvirtualisatie te versnellen. Orange gebruikt verder ook het Red Hat OpenStack Platform voor zijn network functions virtualization infrastructure (NFVi).

Orange werkt met Red Hat samen als onderdeel van een gezamenlijk engineeringprogramma om extra functies te bieden die NFV in OpenStack en andere opensourcecommunities ondersteunen. Het doel van het programma is om beter in te spelen op de specifieke behoeften van communicatieserviceproviders en hun netwerken bij het ontwikkelen van technologieën. Deze samenwerking heeft recentelijk geleid tot de integratie van het OpenStack BGP VPN-project en de referentie-implementatie (BaGPipe), waar Orange belangrijke bijdragen aan levert. Dit BGP VPN-project is bedoeld om telecomoperatoren in staat te stellen Infrastructure-as-a-Service (IaaS)- of NFV-datacenters en organisaties met elkaar te verbinden, gebruikmakend van standaard routing-technologieën.

Orange omarmt NFV als onderdeel van zijn netwerktransformatiestrategie, die gericht is op het creëren van meer agility. Dit wordt mogelijk gemaakt door de softwarelaag van de hardware-stack los te koppelen. Om dat te doen gebruikt Orange het Red Hat OpenStack Platform voor zijn multinationale NFV-deployment van zeer schaalbare en agile cloud IaaS, die een betere integratie van virtual network functions (VNF’s) van verschillende leveranciers mogelijk maakt.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!