Insight maakt financiële resultaten over het derde kwartaal bekend

09-11-2017 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Insight maakt financiële resultaten over het derde kwartaal bekend

Insight Enterprises maakt de bedrijfsresultaten bekend van het afgelopen derde kwartaal, dat eindigde op 30 september 2017. Het bedrijf heeft een omzet van 1,76 miljard dollar gerealiseerd, terwijl de bruttowinst 226,1 miljoen dollar bedraagt.

Resultaten wereldwijd Q3 2017:

  • De netto-omzet steeg met 26% tot 1,76 miljard dollar.
  • De brutowinst steeg met 24% tot 226,1 miljoen dollar.
  • Winst uit operaties steeg met 14% naar 41,4 miljoen dollar.
  • Aangepaste inkomsten uit operaties met 20%.
  • De verwaterde winst per aandeel steeg met 3% tot 0,62 dollar.
  • Aangepaste verwaterde winst per aandeel steeg met 16% tot 0,73 dollar.
  • Het bedrijf heeft de Nederlandse cloudserviceprovider Caase.com overgenomen

Winstgevende groei

"De resultaten van dit kwartaal weerspiegelen wederom onze solide uitvoering in alle segmenten waarin wij werkzaam zijn. Onze kernactiviteiten stimuleerden een winstgevende groei en we realiseerden de te verwachten winstaanwas, dankzij de acquisitie van Datalink in januari dit jaar," aldus Ken Lamneck, President en Chief Executive Officer van Insight. "Ons bedrijf is gezond. We hebben marktaandeel gewonnen in 2017 en onze strategische vaardigheden en mogelijkheden vergroot met de toevoeging van Datalink, wat doorslaggevend zal zijn voor ons aanhoudende succes."

"We zijn zeer tevreden over onze wereldwijde uitvoering in de eerste negen maanden van 2017. Onze strategie en oplossingen zijn erop gericht om klanten direct te helpen hun IT-middelen efficiënt te beheren en hun bedrijf, met oog op de toekomst, te transformeren," zegt Ken Lamneck. "In een stabiele vraagomgeving geloven we dat onze uitgebreide supply chain-, cloud-, datacenter- en softwaremogelijkheden, in combinatie met een gedisciplineerde uitvoering, ons goed van pas zullen komen bij het afsluiten van een recordjaar in 2017.”

Resultaten EMEA Q3 2017

Resultaten EMEA Q3 2017 (in lokale valuta):

  • De netto-omzet in EMEA van 312,2 miljoen dollar bleef gelijk.
  • De brutowinst in EMEA bedroeg 41,6 miljoen dollar (13,3% brutomarge) en steeg met 9% (YoY).
  • Als gevolg van het verlies van 3,6 miljoen dollar op de verkoop van de Russische activiteiten was er in EMEA een operationeel verlies van 2,1 miljoen dollar in het derde kwartaal 2017, vergeleken met de operationele winst van 270.000 dollar in het derde kwartaal van 2016.

Frank Hoekstra (foto), Vice-President Insight Benelux: “Na wederom sterke resultaten wereldwijd en in de Benelux, zijn wij verheugd een extra impuls te kunnen geven aan de innovatiekracht van Insight met de acquisitie van Caase.com. Net als Datalink zal Caase.com opereren als aparte divisie van Insight, maar draagt het wel direct bij aan onze resultaten en aan de toegevoegde waarde voor onze klanten. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst!”

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Financieel