Redactie - 10 november 2017

Commvault versterkt multi-cloud strategie met Google Cloud

Commvault, speler in back-up-, herstel-, archiverings- en cloud-oplossingen, en Google Cloud maken bekend dat ze een strategische samenwerking zijn aangegaan. Dit maakt het eenvoudiger voor organisaties om een beroep te doen op het Google Cloud Platform.

De samenwerking met Google Cloud Platform biedt gezamenlijke klanten nieuwe mogelijkheden om hun IT-omgeving sneller op te schalen, te innoveren en data veiliger in de cloud op te slaan en benutten. Commvault biedt ondersteuning voor alle opslagcategorieën van het Google Cloud Platform: coldline, nearline, regionaal en multi-regionaal. Organisaties kunnen daarmee optimaal gebruikmaken van hun investeringen in de cloud en de juiste balans vinden tussen toegang en gegevensopslag.

De mogelijkheden die Commvault biedt voor compressie en deduplicatie stellen organisaties in staat om datavolumes over te zetten naar het Google Cloud Platform en die voor analysedoeleinden in te zetten. Het platform van Commvault biedt een centraal en uitgebreid overzicht van alle data op locatie en in de cloud en maakt gebruik van branchestandaard encryptie om data tijdens de overdracht en opslag te beschermen. Dit maakt het eenvoudiger en betaalbaarder om data beheren en aan de eisen van de wet- en regelgeving te blijven voldoen.

Backup

De strategische samenwerking tussen Commvault en Google Cloud helpt bedrijven met hun digitale transformatieproces door gebruik te maken van één oplossing voor holistisch databeheer die voorziet in back-ups, herstel, beheer en e-discovery in omgevingen op locatie, binnen het Google Cloud Platform en in andere cloud-omgevingen.

“Organisaties hebben een flexibele oplossing nodig die high availability en risicoreductie naar hun complete data-infrastructuur brengt. Daarom bieden we ondersteuning voor zo veel meer cloud-mogelijkheden dan elke andere leverancier”, zegt N. Robert Hammer (foto), de bestuursvoorzitter en CEO van Commvault. “Onze analyses van het cloud-gebruik en recente onderzoeken wijzen erop dat steeds meer bedrijven een beroep doen op het Google Cloud Platform om te beschikken over een krachtig presterende, flexibele en betrouwbare infrastructuur. Het Commvault Data Platform helpt organisaties in de private en publieke sector optimaal te profiteren van alle mogelijkheden van het Google Cloud Platform tijdens de overstap naar een omgeving op basis van meerdere clouds.”

Data

Commvault helpt volgens Hammer gebruikers van het Google Cloud Platform om data op veilige en gestroomlijnde wijze te verplaatsen, beheren en analyseren. Het biedt hetzelfde niveau van databescherming die organisaties normaliter toepassen op data op locatie. Commvault biedt ondersteuning voor de meest voorkomende bedrijfsapplicaties die gebruikmaken van de Google Cloud Engine, met inbegrip van uiteenlopende bestandssystemen in Windows-, Unix- en Linux-omgevingen. Verder biedt het platform ondersteuning voor applicaties en databases zoals SAP, Exchange, Oracle en DB2 en big data-applicaties als GPFS, Mongo DB en Hadoop. Gebruikers kunnen daarnaast een beroep doen op de functionaliteit voor gegevensbeheer binnen het Google Cloud Platform voor Google-applicaties zoals Gmail en Google Drive, met inbegrip van back-up-, herstel- en beheermogelijkheden.

De ondersteuning van Commvault voor het Google Cloud Platform omvat onder meer:

Databescherming ter ondersteuning van grootschalige migraties naar de cloud.
De mogelijkheid om opslaglocaties in verschillende clouds snel en uitgebreid te doorzoeken op basis van een centraal overzicht van alle data.
De flexibiliteit om gegevens te verplaatsen, beheren en gebruiken binnen alle vier opslagcategorieën van het Google Cloud Platform: coldline, nearline, regionaal en multi-regionaal.
Gegevensredundantie voor elke opslagcategorie van het Google Cloud Platform.
De mogelijkheid om gegevens te herstellen waar dat maar nodig is: op locatie, naar een andere opslaglocatie in de cloud of naar een andere cloud.
Optimalisatie van de gegevensopslag: flexibele mogelijkheden voor het creëren van grote, gededupliceerde storage-pools met fijnmazige mechanismen voor het verplaatsen van data en workloads tussen clouds en regio’s binnen dezelfde cloud.
Snelle bescherming voor de data van bedrijfsapplicaties die binnen het Google Cloud Platform worden gehost, met ondersteuning voor:
veel gebuikte bestandssystemen in Windows- en Linux-omgevingen
applicaties en databases zoals SQL Exchange, Oracle en DB2
SaaS-applicaties zoals Office 365
big data-applicaties zoals GPFS, MongoDB en Hadoop
met behulp van Commvault-API’s aanpasbare back-ups van applicaties.
Ondersteuning voor GSuite Gmail en Google Drive – Back-up en herstel vanuit het Google Cloud Platform met uitgebreid beheer via het centrale platform van Commvault.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!