Nutanix biedt meer services voor ontwikkelaars en workloads supportNutanix biedt meer services voor ontwikkelaars en workloads support
10-11-2017 | door: Redactie

Nutanix biedt meer services voor ontwikkelaars en workloads support

Nutanix, aanbieder van enterprise cloud computing, introduceert tijdens de Next-conferentie in Nice enkele nieuwe diensten die zijn gericht op ontwikkelaars. Deze diensten worden toegevoegd aan Nutanix’ Enterprise Cloud OS-software en komen tegemoet aan het groeiend aantal apps dat enterprises moeten leveren in een multi-cloud wereld.

De nieuwe Acropolis Object Storage Service, Acropolis Compute Cloud (AC2) en Nutanix App Marketplace-diensten zijn gericht op applicatie-ontwikkelteams. Deze teams kunnen eenvoudiger ontwikkelen, testen én praktisch alle applicaties draaien binnen enterprise clouds. De nieuwe servicemogelijkheden stellen ontwikkelaars in staat om snel zowel enterprise- als cloud-native-applicaties te leveren. Dat zorgt voor een versnelde time-to-market van nieuwe IT-initiatieven. Nutanix introduceert krachtige virtualisatieverbeteringen en nieuwe platforminnovaties om de transformatie van enterprise-architectuur te versnellen naar public cloud-achtige consumptiemodellen.

Nieuwe – op ontwikkelaars gerichte – diensten en workload-uitbreiding

Acropolis Object Storage Service

Uitgebreide ondersteuning voor applicaties die grote, ongestructureerde datasets gebruiken. Denk hierbij aan big data analytics, data-warehouse-applicaties en grootschalige inzet van IoT. Om de levering van deze applicaties te optimaliseren, breidt Nutanix de mogelijkheden voor databeheer uit om zo object-based storage te bieden. Applicatie-ontwikkelaars kunnen deze inzetten als native service.

Acropolis Compute Cloud (AC2)

Nieuwe mogelijkheid tot levering van CPU-intensieve applicaties zoals gedistribueerde analytics workloads, grootschalige front-end web services, inzet van Citrix XenApp en geavanceerde in-memory analytics. De additionele AHV-gebaseerde compute service – Acropolis Compute Cloud (AC2) – wordt opgenomen in Nutanix’ Enterprise Cloud OS en ondersteunt compute-only nodes in door Nutanix aangedreven toepassingen.

Geïntegreerde App Marketplace-diensten

Nutanix App Marketplace-diensten worden toegevoegd aan Nutanix Calm, de multi-cloud application automation- en orchestration-oplossing. Met Nutanix App Marketplace kunnen nieuwe en bestaande applicaties snel gedefinieerd worden via gestandaardiseerde blueprints en vervolgens via een marketplace beschikbaar worden gesteld. Dat stelt teams in staat om in hoog tempo zelf aan de slag te gaan met applicatiediensten.

Next generation virtualisatie en platforms

Nutanix kondigt verder nieuwe, geplande AHV-mogelijkheden en prestatieverbeteringen aan voor de aankomende v5.5 software release. Deze maakt de ingebouwde hypervisor dé keuze voor klanten die op zoek zijn naar enterprise clouds die de eenvoud en snelheid van public clouds bieden. Deze doorlopende investering wordt gevoed door de overweldigende populariteit van AHV, wat inmiddels voor meer van een kwart van de Nutanix-nodes de geselecteerde hypervisor is, op basis van het gemiddelde van de afgelopen vier kwartalen. Deze release biedt ondersteuning voor Citrix Provisioning Services (PVS), een populaire technologie voor virtuele desktops (VDI). Het bevat tevens geïntegreerde ondersteuning voor virtual Graphics Processing Units (vGPU), dat de rendering van complexe graphics – die bijvoorbeeld in de medische wereld worden gebruikt – versnelt.

Hardware en Data Protection Partners

Nutanix kondigt ook aan dat zijn Enterprise Cloud OS-software draait op Intel CPU’s op basis van de nieuwe Skylake-architectuur, waardoor ze sneller werken en beter schaalbaar zijn. Intel Skylake-ondersteuning is ook beschikbaar op de Nutanix branded appliances, server-based-platforms via OEM-partners Dell EMC en Lenovo en gekwalificeerde servers van HPE en Cisco. Nutanix-klanten kunnen hun enterprise cloud-omgeving blijven schalen door nieuwe generatie CPU’s en storage te combineren met bestaande technologie zodat ze geen kostbare ‘forklift upgrades’ hoeven uit te voeren. Voor data protection werkt Nutanix  samen met diverse back-up partners zoals Exagrid, Commvault, Druva, HYCU, Rubrik, Unitrends, Veeam en Veritas.

“Van IT-managers wordt verwacht dat ze op hun datacenter-infrastructuur niet alleen efficiënt bedrijfsapplicaties kunnen draaien, ze moeten ook cloud-achtige diensten kunnen bieden die interne applicatie-ontwikkelteams snel kunnen inzetten”, zegt Sunil Potti, Chief Product and Development Officer van Nutanix. “Dit nieuwe aanbod, gericht op ontwikkelaars en het uitbreiden van workloads, maakt Nutanix het enige bedrijf dat een echte public cloud-achtige ervaring kan bieden in enterprises. Hierdoor kunnen klanten optimaal profiteren van de beloftes van het multi-cloud-tijdperk.”

Beschikbaarheid

De functionaliteit die in dit bericht beschreven zijn, worden momenteel verder ontwikkeld en het kwalificatieproces voor Xeon Skylake-servers die worden verkocht door HPE en Cisco loopt momenteel. Details over de prijs zullen rondom de uiteindelijke release-datum bekend worden gemaakt.

Terug naar nieuws overzicht
Software