Riverbed SteelConnect SD-WAN en Zscaler-cloud security platform integreren
14-11-2017 | door: Witold Kepinski

Riverbed SteelConnect SD-WAN en Zscaler-cloud security platform integreren

Riverbed Technology introduceert samen met Zscaler, speler in cloudsecurity, een oplossing die organisaties helpt veiliger over te stappen naar de cloud. De oplossing bestaat uit een integratie van SteelConnect, de Riverbed-oplossing voor cloud networking en SD-WAN, met het Zscaler-cloudsecurityplatform en stelt organisaties in staat de overstap naar de cloud te versnellen. Daarnaast is met de oplossing gebaseerd op breedbandinternet, verkeer mogelijk voor vestigingen en externe bedrijfslocaties zonder de veiligheid van het netwerk aan te tasten. De oplossing biedt een krachtige combinatie die leidt tot meer businessflexibiliteit, een betere gebruikerservaring en lagere kosten. Ook gaat de bescherming voor netwerken en eindgebruikers er op vooruit zo beweren de twee partrners.

De combinatie van Riverbed SteelConnect SD-WAN en Zscaler Cloud Security stelt bedrijven in staat om op veilige wijze de juiste gebruiker te verbinden aan de juiste applicatie, op elk apparaat en vanaf elke locatie. Riverbed en Zscaler hebben Zscaler via de SteelConnect-graphical userinterface (GUI) geïntegreerd in de applicatiegedefinieerde policy- en orkestratie-engine. Deze integratie stroomlijnt het identificeren en doorverwijzen van verkeer naar de Zscaler Security Cloud. De oplossing selecteert voor elke vestiging binnen het SteelConnect-netwerk op dynamische wijze het meest ideale van de honderd Zscaler-datacenters en ondersteunt bedrijven zo in de uitbreiding van clouddiensten en breedbandinternet binnen hun hybrid WAN.

Riverbed SteelConnect werd in april 2016 geïntroduceerd en is een SD-WAN-oplossing die de implementatie en orkestratie van hybrid WAN’s, vestigingsnetwerken en cloudomgevingen verenigt, en ‘one-click’-connectiviteit en optimalisatie biedt voor AWS en Microsoft Azure. SteelConnect biedt daarnaast zero-touch provisioning waarmee bedrijven in staat zijn een wereldwijd netwerk op te zetten en binnen een paar minuten toegang hebben tot de cloud. Daarnaast biedt zero-touch provisioning eenvoudig netwerkbeheer waarmee policywijzigingen voor het netwerk of applicaties snel zijn door te voeren.

Sinds de introductie van SteelConnect heeft Riverbed verschillende nieuwe features toegevoegd, waaronder integratie met SteelCentral voor inzicht en overzicht, integratie met de oplossing voor WAN-optimalisatie (Riverbed SteelHead SD), dynamic routing en – na de overname van Xirrus in mei 2017 – ook wifi-verbindingen voor bedrijfsnetwerken. Eerder dit jaar kondigde Riverbed strategische partnerschappen aan met serviceproviders Orange Business Services en Optus Business, die gebruikmaken van SteelConnect om klanten te voorzien van een SD-WAN managed service.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud