PC omzet via distributeurs blijft stijgen
14-11-2017 | door: Witold Kepinski

PC omzet via distributeurs blijft stijgen

De grootste distributeurs van West-Europa zagen hun PC omzet in oktober 2017 stijgen na een aanzienlijke stijging in het derde kwartaal. De inkomsten uit pc-verkopen stegen in de loop van oktober met + 11 procent op jaarbasis tot iets meer dan 1 miljard dollar, en dit was te wijten aan de groei van + 9% in het derde kwartaal. De aanhoudende stijging wordt nog steeds gedreven door jaarlijkse stijgingen van de gemiddelde pc-verkoopprijzen (ASP's) van distributeurs, die voldoende gestegen zijn om een daling in volumeverkopen te compenseren. De cijfers zijn gebaseerd op basis van gegevens die zijn gepubliceerd door de Context, de Europese IT-bedrijf voor marktonderzoek.

Over de distributie in West-Europa stegen de PC-ASP's in oktober 2017 met 581 euro, een stijging van + 18 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Deze stijging begon rond die tijd en is het gevolg van de effecten van valutaschommelingen, de noodzaak voor leveranciers om de stijgende componentkosten te compenseren en een verschuiving van productmix naar items met een hogere waarde, zoals spelsystemen en goed presterende notebooks.

"Hoewel de pc-prijsstijgingen, die we het afgelopen jaar in de distributie hebben gezien, sinds kort beginnen af te vlakken, vertonen ze nog steeds een aanzienlijke stijging bij het vergelijken van een jaar-op-jaar vergelijking", zei Marie-Christine Pygott, Senior Analyst bij CONTEXT. "In oktober stegen de PC-prijzen in alle landen jaar-op-jaar, en in de meeste landen leidde dit tot pc-opbrengstengroei in de distributie ondanks zwakkere volumeprestaties."

Land, Oktober 2017 Y / Y PC Omzetgroei

Duitsland 14,8%

Verenigd Koningkrijk 12,8%

Italië 14,3%

Spanje 16,5%

Frankrijk -2,2%

Polen -12,5%

Zwitserland 15,1%

Nederland 3,6%

Portugal 20,7%

Denemarken 19,9%

Oostenrijk 11,9%

België 6,4%

Noorwegen 25,9%

Ierland 18,5%

Terug naar nieuws overzicht
Hardware