EdgeConneX treedt toe tot Dutch Data Center Association
14-11-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

EdgeConneX treedt toe tot Dutch Data Center Association

EdgeConneX, gespecialiseerd in datacenteroplossingen op de rand van het netwerk, treedt toe tot stichting Dutch Data Center Association (DDA). DDA heeft als missie de economische groei te stimuleren en datacenters breed te profileren.

Stijn Grove, directeur van DDA, wijst op het groeiende belang van edge datacenters door de opkomst van het Internet of Things en 5G. “EdgeConneX is een belangrijke internationale speler op dit gebied en ik geloof sterk dat het sterk kan bijdragen aan de Nederlandse datacentersector en onze positie als Digital Gateway to Europe. samen kunnen wij Nederland een nog krachtigere datacenterhub maken”, aldus Grove.

EdgeConneX heeft in januari 2016 zijn eerste Europese Edge Data Center (EDC) in Amsterdam gelanceerd. Het Amsterdam EDC is specifiek bedoeld om snelle en korte routes voor content, cloud en applicatie delivery te leveren aan klanten in Nederland. Het datacenter bevat racks met meer dan 20kW aan capaciteit per cabinet en meer dan 6kW per vierkante meter.

Terug naar nieuws overzicht