Witold Kepinski - 16 november 2017

Cisco boekt minder omzet maar verwacht binnenkort weer groei

Cisco boekt minder omzet maar verwacht binnenkort weer groei image

Cisco zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 2 procent dalen naar 12,1 miljard dollar. De nettowinst steeg met 3 procent naar 2,4 miljard dollar. De omzet uit de verkoop van producten daalde met 3 procent naar 9,05 miljard dollar, mede door minder vraag naar switching en routers. De omzet uit services steeg één procent naar 3,08 miljard dollar. Verder was er meer vraag naar Cisco security toepassingen.

Cisco ceo Chuck Robbins (foto) verwacht dat de switch-and-router-activiteiten weer gaan groeien met de nieuwe intent-gebaseerd netwerken, een technologie die netwerken automatisch afstemt zodat ze de beste performance en inzicht geven. Daarnaast stappen klanten vaker over naar 10GB, 40GB,100GB  en multi-cloud omgevingen. Ook de Hyperflex hyperconverged infrastructure oplossingen doen het goed.

Broadsoft

De overname van Broadsoft  zal de software verkoop gaan stimuleren. BroadSoft heeft 19 miljoen gebruikers in de groeiende cloud-voice- en -contactcenter markt en zal Cisco volgens Robbins in staat stellen een nog breder portfolio aan samenwerkingsoplossingen (zoals Cisco Spark) aan te bieden, on-premise en in de cloud. Verder ziet Cisco een stijging van zijn terugkerende omzet uit software abonnementen.

Cisco verwacht voor het tweede kwartaal een omzetgroei van 2 procent. Lees meer hier.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!