Wouter Hoeffnagel - 16 november 2017

YoungCapital start hbo-opleiding voor software developers

Recruitmentbureau YoungCapital start een eigen hbo-opleiding voor software development: de YoungCapital Academy. Met deze opleiding springt YoungCapital in op het tekort aan IT’ers. Academy-studenten gaan werken en studeren tegelijk. YoungCapital neemt hierbij de studiekosten voor rekening. In totaal zijn dertig opleidingsplaatsen beschikbaar.

Een groep studenten start op 1 februari met de opleiding. Wie mag starten, is bepaald door een uitgebreide selectie op motivatie, sociale vaardigheden en ondernemerschap. De studenten aan de YoungCapital Academy werken vier dagen per week bij bedrijven en volgen wekelijks één dag college. YoungCapital betaalt de studiekosten en het salaris van de studenten.

Les in blockchaintechnologie

Bedrijven staan te springen om goed opgeleid jong IT-talent. Jaarlijks studeren er echter lang niet genoeg studenten af om aan de vraag te voldoen. Bovendien ontwikkelt het IT-landschap zich zo snel dat het onderwijs onvoldoende aansluit bij de behoefte van bedrijven. “De YoungCapital Academy behandelt juist de ontwikkelingen die voor bedrijven relevant zijn, nu en in de toekomst”, zegt Maurice Peeters, director YoungCapital Academy. “Denk aan blockchaintechnologie en artificiële intelligentie.” YoungCapital Academy werkt samen met opleider NOVI.

“We doen meer dan jongeren aan het werk zetten. We begeleiden ze bij hun loopbaan en helpen ze bij het ontwikkelen van hun talenten”, aldus Ineke Kooistra, CEO van YoungCapital. “Deze IT-opleidingen zijn nog maar het begin. Uiteindelijk willen we bij YoungCapital Academy ook opleidingen aanbieden in andere branches waar tekorten zijn.”

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!