Witold Kepinski - 17 november 2017

Rik van Zantwijk wordt Head of Sales Epson Benelux

Rik van Zantwijk wordt Head of Sales Epson Benelux image

Epson Europe stelt Rik van Zantwijk (52) aan als Head of Sales, Business Sales voor de Benelux. In deze rol is Van Zantwijk verantwoordelijk voor o.a. de realisatie van Epson’s ambitieuze groeidoelstellingen op gebied van zakelijke inkjetprinters.

Naast printing draagt Van Zantwijk de verantwoordelijkheid voor de sales van andere zakelijke producten, zoals projectoren en scanners . Van Zantwijk gaf eerder leiding aan de International Sales Division van Ricoh en het Canon Partner Channel in Nederland. Bij Epson zal Van Zantwijk zich in eerste instantie richten op het verbreden en versterken van het indirecte B2B kanaal.

“Epson beschikt over een revolutionair productportfolio van snelle, milieuvriendelijke en voordelige zakelijke printers. Net als Epson geloof ik in de toekomst van business inkjet en zie ik hier enorme kansen nu het milieubewustzijn toeneemt bij organisaties. Maar ook ben ik ervan overtuigd dat bedrijven met onze zakelijke inkjetprinters aanzienlijke financiële besparingen kunnen realiseren,” aldus Van Zantwijk. “Niet voor niets moedigen we bedrijven met onze Make the Switch campagne dan ook aan de overstap van laser naar inkjet te maken.”, vervolgd Van Zantwijk.

“Daarnaast ben ik zeer verheugd dat ik nu werkzaam ben bij de wereldmarktleider op gebied van projectie. Epson staat sinds 2001 aan de top van de projectiemarkt en dit is iets waar Epson en onze partners, die hier een belangrijke rol bij hebben gespeeld, trots op mogen zijn. Ik hoop de komende jaren een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan de diverse markten waarin we met projectie actief zijn.”, zegt Van Zantwijk.

Over Epson’s strategie voor het kanaal zegt Van Zantwijk: “Epson kiest voor een exclusieve route-to-market via geautoriseerde business partners. Het kanaal waardeert die duidelijke aanpak. Ons sales team werkt samen met de channel partners om hun business te laten groeien. We investeren in echte partnerships, met wederzijdse afhankelijkheid en vertrouwen. Dat is de basis voor onze lange termijn visie.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!