Witold Kepinski - 20 november 2017

AT&T verzorgt voor Shell telecommunicatie en netwerk integratie diensten

AT&T en Shell hebben een overeenkomst getekend waarbij AT&T voor Shell wereldwijd de telecommunicatie- en netwerkintegratiediensten gaat verzorgen. De overeenkomst past binnen de strategie van Shell om haar complexe IT-activiteiten te stroomlijnen door over te gaan op meer gestandaardiseerde services. Het nieuwe contract betekent een verlenging van de lopende afspraken met vijfenhalf jaar.

Onder de nieuwe overeenkomst gaat AT&T strategische services leveren, waaronder netwerkbeheer en -integratie, mondiale spraak- en datadiensten, beveiliging, video en collaboration tools, Internet of Things en andere innovatieve oplossingen. Hiermee ontstaat er naast kostenbesparing een nieuwe IT omgeving die helemaal klaar is voor de toekomst. AT&T gaat dit onder andere mogelijk maken door middel van netwerkfunctionaliteiten en de netwerkintegratiemogelijkheden van verschillende leveranciers. Die nieuwe omgeving is straks ingericht op ondersteuning van gevirtualiseerde services, een cloudstrategie en publiek-private netwerkoplossingen.

AT&T’s wereldwijde geïntegreerde netwerkservices zijn beschikbaar in landen die samen 99% van de wereldeconomie uitmaken zo beweert de Amerikaakse ICT-gigant. Internationaal opererende bedrijven vertrouwen op de netwerkexpertise van AT&T voor ondersteuning van hun internationale activiteiten. Dat geldt bij uitstek voor ondernemingen die over de hele wereld actief zijn, zoals Shell, met veel lastig bereikbare locaties in combinatie met vaak moeilijke weersomstandigheden.

Medewerkers van Shell kunnen straks vertrouwen op een goed beveiligd, betrouwbaar netwerk, ongeacht hun locatie. En ze kunnen contact met elkaar leggen via instant messaging, spraak, web- en videoconferencing, en gedeeld applicatiegebruik, aldus Frank Jules, President Global Business van AT&T.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!