Veeam Availability Console is beschikbaar

20-11-2017 | door: Redactie

Veeam Availability Console is beschikbaar

Veeam Software, aanbieder op het gebied van de Availability for the Always-On Enterprise, introduceert de nieuwe Veeam Availability Console (VAC), een gratis managementconsole voor serviceproviders die Veeam-services leveren, zoals Backup-as-a-Service (BaaS) en Disaster Recovery-as-a-Service (DRaaS).

De nieuwe managementconsole vereenvoudigt het beheren, rapporteren en factureren van dit soort services. Daarnaast voegt de Veeam-console mogelijkheden toe voor resellers en nieuwe managed service providers (MSP’s) die managed back-upservices willen aanbieden om nieuwe inkomsten te genereren. Veeam Availability Console is ook te gebruiken door wereldwijd opererende bedrijven die werken op basis van een leveringsmodel voor IT-services. Zij kunnen de console inzetten om efficiëntere, centraal beheerde back-up-, databeschermings- en disaster recovery-services te leveren binnen een verspreide multicloudomgeving inclusief on premises of private cloud, public cloud, remote and branch offices (ROBO), aan zowel mobiele werkers als thuiswerkers, aldsu Veeam.

Nu de cloud steeds populairder wordt, neemt de complexiteit van het leveren, beheren en monitoren van een IT-infrastructuur toe. Veeam Availability Console vereenvoudigt dit en stelt Veeam-serviceproviders in staat waarde toe te voegen met provisioning, beheer en monitoring van Veeam’s virtuele, fysieke en cloudoplossingen voor hun klanten. Hierdoor kunnen partners nieuwe omzetstromen genereren door – naast hun traditionele zakelijke aanbod – volledig beheerde BaaS en DRaaS te leveren zo beweert Veeam.

De belangrijkste features van Veeam Availability Console zijn:

eenvoudig aanmaken van nieuwe klantaccounts met de mogelijkheid tot centrale provisioning en het beheer van alle klanten vanaf één locatie;

remote network discovery van klantomgevingen voor de implementatie van Veeam’s virtuele, fysieke en cloudgebaseerde Availability-oplossingen;

ondersteunt virtuele, fysieke en cloudservers en –endpoints;

remote monitoring en beheer van Veeam-back-ups en - gerepliceerde data voor klanten in één gebruikersinterface;

rapportages en facturering voor compleet, realtime inzicht in aangeschafte resources, met white-label facturen;

self-servicemanagement en statusmonitoring met een multitenant portal voor partners en eindklanten;

RESTful API om Veeam Availability Console-functionaliteiten eenvoudig te integreren in bestaande managementportals en workflows, en dagelijkse managementtaken te automatiseren.

Terug naar nieuws overzicht