Redactie - 22 november 2017

Elastifile maakt einde aan storage silo’s

Elastifile maakt einde aan storage silo’s image

De grootste uitdaging waar de IT-beheerder tegen aanloopt is de dynamiek van de storage en compute omgeving. Dagelijks kan, afhankelijk van de uit te voeren taken, de behoefte aanzienlijk toe- en afnemen. On-premises hard- en software kan deze dynamiek enkel ondersteunen als er wordt over gedimensioneerd. Dit levert automatisch meer kosten op dan noodzakelijk. De Israëlische startup Elastifile, heeft zoals de naam al doet vermoeden, hierop een antwoord.

Het bedrijf is 4 jaar oud, opgericht in Herzliya en heeft inmiddels 85 medewerkers. De missie van het bedrijf: “Enable your journey to hybrid cloud”. CEO en co-founder Amir Aharoni: “De oplossing is ontworpen om zeer dynamische gebruik van cloud resources in goede banen te leiden.” Enkel als connectiviteit en toegang goed geregeld worden kunnen de verschillende data silo’s van vandaag gecombineerd worden tot een consistente omgeving. Dat is dan ook het probleem dat men oplost.

Cloud

Het Elastifile Cloud Files System is een compleet datamanagement system voor file, block en object based storage dat ondersteuning heeft voor gevirtualiseerde, bare metal stack, en op cloud gebaseerd storage oplossingen. ECFS brengt de verschillende data clusters samen on een centrale global name space zodat de toegang uniform is en is transparant voor de gangbare hypervisors.

Software

Elastifile Cloud File System (ECFS) is een software gedefinieerde data infrastructuur die ontworpen is voor een naadloze en uiterst efficiënt beheer van dynamische belastingen voor heterogene omgevingen. De leverancier levert daarvoor een architectuur die helpt bij het optimaliseren van een hybride cloud implementatie. Essentieel hiervoor is de ondersteuning voor een efficiënte en naadloze toegang tot de dataopslag ongeacht of die on-premises of cloud gebaseerd is. De ECFS-architectuur zorgt daarbij voor een naadloze uniforme storage omgeving en computing resources die resulteert in een elastische omgeving met hoge beschikbaarheid qua capaciteit, IOPS en bandbreedte.

Het ECFS is volledig op software gebaseerd en daarmee helemaal ontkoppeld van hardware. Hiermee worden systeembeheerders verlost van hardware lock-ins en geeft de vrijheid elke oplossing die bevalt te gebruiken. Het verbruiksmodel is enkel afhankelijk van de gebruikte resources waardoor de kosten continue geoptimaliseerd worden, zonder het risico op een overspend.

Door: Hans Steeman

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!