Redactie - 21 november 2017

Lenovo breidt Artificial Intelligence aanbod uit

Lenovo Data Center Group kondigt op Supercomputing 2017 nieuwe initiatieven aan die klanten helpen Artificial Intelligence (AI) succesvol in te zetten om productiviteit te verhogen en transformerende resultaten te bereiken. Zo realiseert Lenovo drie nieuwe Augmented Intelligence (AI) Innovation Centers in Morrisville (US), Stuttgart en Beijing. Ook bouwt de organisatie aan een community met wereldwijde experts die klanten helpen bij AI-implementatie met end-to-end oplossingen.

“Artificial Intelligence heeft al een enorme impact op traditionele organisatiestrategieën en wetenschappelijk onderzoek. De meeste senior leiders beschouwen AI als prioriteit voor het komende jaar. Om te profiteren van de enorme hoeveelheid data voor organisaties vandaag de dag, moeten onze klanten AI omarmen als middel om succesvol te zijn in een competitieve markt.”, aldus Kirk Skaugen (foto), President van de Lenovo Data Center Group. “Met onze nieuwe wereldwijde AI Innovation Centers en een uitgebreid product- en dienstenportfolio, zijn we toegewijd om onze klanten te helpen AI-implementaties te realiseren.” 

Naast oplossingen voor organisaties, heeft de Lenovo Datacenter Group ook diverse samenwerkingen opgezet met onderzoeksinstanties zoals de North Carolina State University (NCSU) en University College London (UCL). Samen met deze partners richt Lenovo zich op innovatieve AI-onderzoeken met grote maatschappelijke relevantie, zoals de klimaatproblematiek en de strijd tegen ziektes.

 AI-mogelijkheden door high-performance computing oplossingen en services

Artificial Intelligence, Machine learning en deep learning workloads vragen om een flexibele basis en HPC-geoptimaliseerde infrastructuur. Lenovo deed vandaag de volgende twee aankondigingen die zijn ontworpen voor future-defined workloads:

Nieuwe GPUs voor ThinkSystem SD530, inclusief ondersteuning voor de laatste NVIDIA Volta architectuur gebaseerde Tesla V100 GPU accelerators en Intel Xeon Scalable Systems Family processors.

Lenovo Intelligent Computing Orchestrator (LiCO), een managementsuite met een intuïtieve GUI die helpt de ontwikkeling van AI-applicaties te versnellen.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!