Witold Kepinski - 20 november 2017

HPE en Rackspace bieden OpenStack Private Cloud

Hewlett Packard Enterprise (HPE) en Rackspace kondigen aan samen te werken om OpenStack Private Cloud aan te bieden met een pay-per-use infrastructuur. Het betreft een pay-as-you-go OpenStack private cloud, geleverd als een managed service.

Met deze oplossing ervaren bedrijven volgens de twee partners de voordelen van een public cloud zoals: cloud-vergelijkbare prijzen voor beschikbare voorzieningen, elastische infrastructuur en vereenvoudigde IT. Deze oplossingen ervaren ze in een private cloudomgeving in hun eigen datacenter, een colocatie faciliteit of een datacenter dat wordt beheerd door Rackspace.

"De lancering van OpenStack Private Cloud met een pay-per-use infrastructuur, is een cruciaal moment voor de private cloudmarkt en voor de industrie in het algemeen," zegt Antonio Neri, president van HPE. "Deze ervaring is het beste van zowel de cloud als de on-premises wereld. We verwachten dat dit eenvoudige pay-per-use model de manier waarop bedrijven technologische beslissingen nemen zal doen veranderen."

VMware en de Microsoft Azure Stack

Volgens IDC FutureScape: de Worldwide Datacenter 2017 Predictions zullen "Pay-as-you-go consumptiemodellen tegen 2018, 50% van de on- en off-premises fysieke IT-uitgaven en datacenteractiva voor hun rekening nemen. "Met dit innovatieve model elimineren Rackspace en HPE de belemmeringen voor de adoptie van private clouds, waardoor klanten keuze hebben uit nog meer technologieplatformen die het beste aansluiten bij hun applicatiebehoeften", beweert Scott Crenshaw, Executive Vice President Private Cloud bij Rackspace. "We zijn trots dat wij kunnen samenwerken met HPE om het succes van onze klanten met private clouds mogelijk te blijven maken. Met dit gemeenschappelijke doel voor ogen, zijn onze bedrijven van plan dit model in de toekomst uit te breiden tot Rackspace's volledige managed private cloud-portfolio, inclusief VMware en de Microsoft Azure Stack-technologieën."

Het "pay-as-you-go"-model voor private cloud betekent dat klanten alleen betalen voor wat ze daadwerkelijk gebruiken. Het stelt hen in staat om onvoorspelbare groei in onder andere werkdruk te verwerken, zonder te hoeven betalen voor ongebruikte vaste capaciteit, aldus de twee partners.

Het OpenStack Private Cloud-aanbod van Rackspace en HPE is specifiek bedoeld voor organisaties die beveiligings- en prestatievoordelen moeten bieden, de hoekstenen van een private cloudomgeving. Met de private cloudexpertise en service-first cultuur van Rackspace, zijn ze goed gepositioneerd om de behoeften van HPE's groot aantal geïnstalleerde infrastructuurklanten tegemoet te komen en om het risico van cloud-migratie te verminderen. Deze pay-per-use infrastructuur is een nieuwe stap voorwaarts in het helpen van bedrijven bij de inzet van private clouds met verbeterde flexibiliteit en kostentransparantie."

Beschikbaarheid 

De OpenStack Private Cloud met pay-per-use infrastructuur, geleverd door Rackspace en HPE, zal over het algemeen beschikbaar zijn in alle regio's op 28 november, met in 2018 verwachte aanvullende oplossingen voor Rackspace Private Cloud aangedreven door VMware en Rackspace Private Cloud medemogelijk gemaakt door Microsoft Azure Stack. Bezoek deze pagina voor meer informatie over de beschikbare oplossingen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!