Witold Kepinski - 22 november 2017

APG Group kiest voor Celonis Process Mining-technologie

Celonis, speler in Process Mining-technologie, verwelkomt financiële dienstverlener APG Group als nieuwe klant. APG biedt onder andere pensioenadministratie, vermogensbeheer, consultancy en werkgeversdiensten aan en was op zoek naar een oplossing die kon helpen met beter begrip en ter verbetering van klantgerichte processen. Celonis bleek de perfecte oplossing in huis te hebben. Dit melden Rachied El Hasnaoui (Business Intelligence-expert bij APG Group) en Bastian Nominacher (foto), CEO bij Celonis.

Met Celonis Process Mining technologie worden digitale sporen in IT-systemen gevolgd om in real-time zakelijke processen te visualiseren. Met die extra inzichten kunnen gebruikers zakelijke processen analyseren, begrijpen en optimaliseren.

Sinds de ingebruikname van Celonis werden al veel nieuwe inzichten vergaard die helpen bij het voorkomen van dubbel werk en verminderen van doorvoertijd. Het stelt APG in staat tot het stroomlijnen van processen, om zo de interne en externe tevredenheid te vergroten. Zo werd onder meer duidelijk dat de lange verwerkingstijd voor pensioenverzoeken met name veroorzaakt werd door afhankelijkheid van externe partijen. Daarnaast kreeg APG meer inzicht in het callcenter: omdat duidelijker werd waarvoor veel klanten bellen, kon APG ontbrekende informatie op de website toevoegen.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!