Redactie - 22 november 2017

Vier lessen van SUSECON17

Vier lessen van SUSECON17 image

Je neemt altijd iets mee van een conferentie. Natuurlijk ook van SUSECON17 in Praag. Hier zijn vier lessen die ik geleerd heb gedurende deze levendige vijf dagen.

1 SUSE Enterprise Storage 5

Kun je je het voorstellen: deze nieuwe versie verdubbelt de prestaties. En zij heeft een uitstekende grafische interface. Bovendien begreep ik beter wat DeepSea als onderdeel van Ceph betekent. Dit is uiteraard ook onderdeel van SUSE Enterprise Storage 5. DeepSea haalt heel wat werk uit handen van de beheerders. En je kunt er eenvoudiger een cluster mee samenstellen.

2 Cloud Application Platform

Ik ben enthousiast over Cloud Application Platform dat is aangekondigd op SUSECON17. Dit bouwt voort op de Cloud Foundry technologie die we hebben binnengekregen samen met de collega’s van HP na de overname. Hiermee kunnen we een platform-as-a-service verwezenlijken. Je hoeft trouwens niet alle onderdelen in één keer te kopen; het is mogelijk om klein te beginnen en later andere onderdelen eenvoudig te integreren.

3 Containers: het volgende hoofdstuk

Alle sessies en gesprekken hebben mij geleerd dat containerisatie sterk in de belangstelling staat. Het is het volgende hoofdstuk in de IT-geschiedenis. Het doet met denken aan de begindagen van virtualisatie. Men vroeg toen of dat wel nodig was. Nu vragen ze hetzelfde over containers! En het mooie is: SUSE maakt containers zo efficiënt als mogelijk is.

4 Echt Open Open

SUSE presenteert zichzelf als een Open Open onderneming. En dat is waar. Dat gaat niet alleen op voor de producten die we maken, maar is onderdeel van onze bedrijfscultuur. Elke medewerker van ons bedrijf staat open voor gesprekken, neemt suggesties serieus, en komt beloftes na. We zijn echt Open Open.

Wil je meer weten over mijn ervaringen tijdens SUSECON17, lees dan mijn andere blogs.

Door: Marijn de Vos, Regional Director SUSE EMEA North

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!