Redactie - 22 november 2017

Purple Pill doet grote deal met VR-softwarepakket Headjack in VS

Het Amerikaanse VR-cameraverhuurbedrijf Radiant Images, wereldwijd leverancier en verhuurder van digitale 2D, 3D en virtual reality camera-apparatuur voor grote digitale filmproducties heeft voor het VR-softwarepakket Headjack van het Amsterdamse bedrijf Purple Pill gekozen om hun verhuurpakket te completeren. Met Headjack Agency, dat klanten van Radiant drie maanden gratis kunnen gebruiken bij verhuur van camera-apparatuur, kan op eenvoudige wijze postproductie en distributie van VR- en 360° video voor diverse VR-headsets en platformen gerealiseerd worden.

Met Headjack is het mogelijk om in een paar minuten white-label, multiplatform VR-apps te creëren zonder ook maar een regel code te hoeven schrijven. Iets dat vroeger maanden kostte. Maar ook developers kunnen dankzij de Headjack API heel gemakkelijk een werkende VR-interface bouwen op basis van de populaire Unity game engine, waarbij de app helemaal aan te passen is zonder dat daar een heel backend systeem voor gebouwd hoeft te worden. In feite is het hosting, transcoding, app-creatie, content-management en analytics, allemaal samen in één krachtig pakket.

Coen Kraaijvanger, commercieel directeur van Purple Pill licht toe: “Radiant merkte dat hun klanten tegen dezelfde problemen aanliepen waar iedereen tegenaan loopt die ooit een VR- of 360° videoproductie heeft gedraaid. De distributie naar de verschillende platforms en headsets is complex. Onze software lost dat probleem op. Dat zo’n grote speler als Radiant Images voor Headjack kiest is absoluut erkenning voor ons werk. Het laat zien dat we op de goede weg zitten”.

Klanten van Radiant Images krijgen bij hun gehuurde apparatuur 3 maanden gratis een Headjack Agency account. Geen klant van Radiant, maar wil je Headjack wel graag uitproberen, ga dan naar https://headjack.io om een gratis account aan te maken

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!