SUSECON 2017: Volle bak met partners

24-11-2017 | door: Blog

SUSECON 2017: Volle bak met partners

Mijn ervaringen met SUSECON17 in Praag overdenkend, ontkom ik moeilijk aan een vergelijking met de conferenties in voorgaande jaren. Vorig jaar was het in Washington. Tijdens de week dat Donald Trump tot president is verkozen. Maar dat is bijzaak.

Wat wel iets betekent voor mij is het aantal partners dat we mochten verwelkomen in Praag. Toen we onze eerste SUSECON hadden, zes jaar geleden in Florida, ging ik uit eten met onze Nederlandse partners om van ze te horen wat wij beter kunnen doen voor hen. Er waren niet meer dan 25 eters. Dit gaat nu niet meer. Het was volle bak. Ongeveer 350 mensen woonden ons speciaal Partner Evenement bij op maandag. Ik heb er ervaren dat we nog beter ons best moeten doen om onze technologieën en diensten uit te leggen en welke rol onze partners, samen met ons, kunnen vervullen om die naar de markt te brengen.

Nu we, na de overname door Micro Focus, een zelfstandige koers kunnen varen, hebben we ons eigen partnerprogramma samengesteld en kunnen we hen beter ondersteunen. Ze kunnen daar hun voordeel mee doen. En dat doen ze ook. Natuurlijk zullen we de banden verder aanhalen. Dat helpt onze partners aan meer aanknopingspunten met klanten.

Wat vonden onze partners van SUSECON17? Allen stelden vast dat echte innovatie in de informatietechnologie bij de open source bedrijven en gemeenschap vandaan komt. Het was een hartverwarmend samenzijn.

Hier kunnen jullie mijn andere blogs lezen over open source en SUSECON17. Als je vragen of opmerkingen hebt, kun je me een mail sturen.

Door: Marijn de Vos, Regional Director SUSE EMEA North

Terug naar nieuws overzicht