Wie wordt Cloud Distributor of the Year 2017?

24-11-2017 | door: Jeroen Bordewijk
Deel dit artikel:

Wie wordt Cloud Distributor of the Year 2017?

Dutch IT-channel reikt dit jaar voor het eerst een award uit in de nieuwe categorie 'Cloud Distributor of the Year'. ALSO, Arrow ECS, Copaco, Ingram Micro en Tech Data maken onderling uit wie deze prijs op 18 januari in de wacht sleept, tijdens het gala van de Dutch IT-channel Awards in Studio 21 in Hilversum.

Er zijn verschillende redenen om ALSO te nomineren. De Europese distributeur met een Nederlandse vestiging in Nijmegen wordt geroemd om zijn eigen Cloud Marketplace. 'Een uniek en innovatief platform', zo werd meerdere malen geopperd vanuit het kanaal. Het platform stelt resellers in staat om eindklanten eenvoudig managed services te verkopen. Volgens velen is de ALSO Cloud Marketplace de beste van dit moment, en heeft het platform volop bijgedragen aan de award voor Microsoft Distributor of the Year 2017 die ALSO onlangs ten deel viel. ALSO-medewerkers zorgen altijd voor een persoonlijke en flexibele benadering, is bovendien te lezen in de motivaties bij deze nominatie.

Ook genomineerd: Arrow ECS. ECS staat voor Enterprise Computing Solutions: de value added distributeur met een eigen trainingscentrum in Houten wil een intermediair zijn tussen leveranciers en resellers, waaronder ook IT-dienstverleners die leveren aan de grootste bedrijven. Arrow wil 'onderscheidend aanwezig zijn in de cloudmarkt' met het cloudplatform Arrowsphere, de schakel tussen de leveranciers van het portfolio van Arrow ECS en de Nederlandse resellermarkt. Volgens de distributeur toont de grote opkomst op het jaarlijkse partnerevent Cloud Partner Connect aan dat Arrow ECS de juiste weg is ingeslagen als het om cloud gaat.

Copaco Nederland lanceerde in 2011 als eerste Nederlandse distributeur een marktplaats voor clouddiensten en mag zichzelf daarom met recht 'cloudpionier' noemen. De distributeur bedacht bovendien de naamgeving 'Single Point for Everything-as-a-Service' voor zichzelf: als een cloud en service 'powerhouse' wil Copaco alles aanbieden wat nodig is om partners te helpen digitaal te transformeren. Inmiddels beheert Copaco een van de grootste cloudplatforms van de Benelux. Onder het motto 'support is de nieuwe sales' wil Copaco vooral groeien door kwalitatieve support te leveren aan partners, onder meer vanuit het toonaangevende Network Operations & Cloud Support Center in Eindhoven.

Sinds de lancering van de eigen Cloud Marketplace begin 2015 is Ingram Micro de grootste cloud distributeur van Nederland. Maar dat gaat niet zomaar; om leidend te blijven werkt de distributeur uit Utrecht voortdurend aan innovatieve oplossingen en programma’s. Naast de eigen Cloud Marketplace levert Ingram Micro ook platforms als Odin Automation Essentials, waarmee resellers hun eigen cloud services geautomatiseerd kunnen aanbieden aan eindklanten. Belangrijk wapenfeit in 2017: sinds september is ook Microsoft Azure beschikbaar via de Ingram Micro Marketplace. Resellers kunnen daarbij hulp krijgen van Azure-specialist Franklyn Cecilia en zijn 'Franklyn-as-a-Service'.

Het Nederlandse ICT-kanaal beschouwt Tech Data als een volwaardige distributeur met een breed portfolio aan producten en diensten en een compleet pakket aan services en expertise. 2017 was het jaar waarin Tech Data de overname van Avnet Technology Solution afrondde. Door die overname werd Tech Data 'een cloud distributeur waarbij resellers zich vertrouwd voelen in een markt die volop in transitie is', zo staat in een van de motivaties bij Tech Data's nominatie. Waardering oogst de distributeur uit Bodegraven ook met het contentplatform TDConnect, dat resellers en eindgebruikers informeert over actuele ICT-ontwikkelingen.

Stem nu via: www.dutchitawards.nl

Terug naar nieuws overzicht
Dutch IT-channel Awards