HPE nestelt Artificial Intelligence in datacenter via 3PAR

23-11-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HPE nestelt Artificial Intelligence in datacenter via 3PAR

Hewlett Packard Enterprise (HPE) introduceert een ‘recommendation engine’ aan op basis van Artificial Intelligence (AI). De engine vereenvoudigt volgens HPE het infrastructuurmanagement en vergroot de betrouwbaarheid van applicaties.

HPE InfoSight is een‘predictive analytics’ platform dat software-defined intelligentie in het datacenter brengt. Hierdoor is het volgens HPE mogelijk om problemen in de infrastructuur voortijdig te ontdekken en te voorkomen. Met behulp van geavanceerde machine learning maakt HPE InfoSight het pad vrij voor autonome datacenters. Daarnaast kondigt HPE de lancering aan van HPE InfoSight op HPE 3PAR storage. Hierdoor wordt machine learning ook toegevoegd aan de storage- en serverportfolio’s van HPE.

Bedrijven kunnen zich vandaag de dag geen onderbrekingen of vertragingen in hun applicaties veroorloven. Echter, de complexiteit van infrastructuren zorgt voor een ‘app-data gap’. Deze gap heeft direct invloed op de business en kost waardevolle tijd. Dankzij de mogelijkheden voor AI en predictive analytics van HPE InfoSight, worden onderbrekingen en tijdverlies nu geminimaliseerd. Hierdoor wordt de tijd die besteed moet worden aan het oplossen van problemen teruggebracht zo beweert HPE.

HPE InfoSight analyseert elke seconde miljoenen sensoren in de wereldwijd verbonden Installed Base en gebruikt die data om problemen in applicaties en storage te voorspellen én te voorkomen. HPE InfoSight zorgt voor betrouwbare performance en applicatie-uptime, waardoor er meer dan 99,9999% gegarandeerde beschikbaarheid wordt gerealiseerd.

Autonoom datacenter

HPE InfoSight legt met de nieuwe AI recommendation engine de basis voor een autonoom datacenter aldus de Amerikaanse leverancier. Dankzij de predictive analytics capabilities, adviseert HPE InfoSight preventief hoe problemen voorkomen kunnen worden, de performance verbeterd en het gebruik van resources geoptimaliseerd kan worden. De aanbevelingen zijn gebaseerd op geavanceerde machine learning, die gebruikmaakt van bijna een decennium aan ervaring in datawetenschappen en verzamelde telemetrie van meer dan 10.000 HPE Nimble Storage-klanten. Omdat HPE InfoSight continue “leert”, worden de systemen van klanten steeds slimmer en betrouwbaarder.

3PAR storage

HPE toonde de mogelijkheden van HPE InfoSight al eerder in HPE Nimble Storage-omgevingen. In deze omgevingen worden veel issues automatisch opgelost, nog voordat de klant het probleem heeft opgemerkt aldus HPE. Door HPE 3PAR uit te breiden met HPE InfoSight kunnen 3PAR-klanten nu ook gebruikmaken van de voordelen van HPE InfoSight.

De eerste versie van HPE InfoSight op 3PAR biedt de volgende mogelijkheden:

Cross-stack analytics. Voor 3PAR-klanten die gebruikmaken van de laatste versie van het 3PAR operating system2, biedt HPE InfoSight de mogelijkheid om performanceproblemen op te lossen. Daarnaast is het mogelijk om de oorzaak van issues tussen storage en virtual machines (VM’s) vast te stellen. Verder biedt HPE InfoSight inzicht in waar ‘noisy neighbor’ VM’s zich bevinden.

Global visibility. Via een nieuw cloud portal, dat HPE InfoSight en HPE StoreFront Remote combineert, kunnen 3PAR-klanten met systemen die op afstand verbonden zijn, inzicht krijgen in gedetailleerde performancetrends, capaciteitsverwachtingen, health checks en best practice informatie over alle 3PAR-systemen.

Basis voor predictive support. Met analytics en automatisering van de infrastructuur zijn afwijkingen en complexe problemen te detecteren en te voorspellen, zodat ze direct doorgespeeld kunnen worden naar Level 3 support.

Prijs en beschikbaarheid

HPE InfoSight met de AI recommendation engine is vanaf januari 2018 zonder additionele kosten beschikbaar voor alle HPE Nimble Storage-klanten met een supportcontract.
HPE InfoSight voor 3PAR is vanaf januari 2018 zonder additionele kosten beschikbaar voor alle 3PAR klanten met een supportcontract.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter