‘Fujitsu heeft een goed verhaal’

24-11-2017 | door: Witold Kepinski

‘Fujitsu heeft een goed verhaal’

Op het jaarlijkse Fujitsu Forum in München waren tal van Nederlandse partners, klanten en prospects aanwezig. Daar kregen ze de diverse innovaties en oplossingen van Fujitsu te zien op het gebied van cloud, security, datacenter, managed services en branche-oplossingen. Volgens Rob Overtoom, Head of Product Business bij Fujitsu Nederland, zien klanten en partners dat Fujitsu, samen met technologie partners, interessante oplossingen biedt die met co-creatie op de vraag inspelen. “We hebben een goed verhaal.”

Volgens Overtoom is Fujitsu op diverse gebieden innovatief. Dat wordt mogelijk gemaakt door samenwerking met andere grote technologie partners, distributeurs en IT-dienstverleners. “We werken bijvoorbeeld nauw samen rond oplossingen met VMware, Microsoft, SUSE, Commvault en NetApp. De nieuwste oplossing is bijvoorbeeld het NFLEX Converged Infrastructure platform; een datacenter oplossing die het Fujitsu server PRIMERGY CX compute server platform combineert met All Flash FAS storage systems van NetApp. We zien vaker dat we dit soort ‘alles in één’ oplossingen ontwikkelen en leveren. Zo levert Fujitsu partner SJ Solutions een interessante stack van Fujitsu PRIMERGY SERVERS en ETERNUS all-flash storage voor diverse toepassingen op maat. Fujitsu maakt zo het verschil op datacentergebied. Uiteraard maken we ook gebruik van de nieuwste technologieën zoals Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning.”

Cloud

Een belangrijke groeimarkt is cloud. Het bedrijf biedt Fujitsu SELECT Channel Partners sinds deze zomer via het selfservice Hybrid Cloud Portal de mogelijkheid eenvoudig cloudgebaseerde diensten te leveren aan hun klanten. “Fujitsu gaat zijn SELECT Channel Partners helpen zich te ontwikkelen tot servicegerichte ondernemingen met nieuwe, duurzame inkomsten en meerwaarde voor hun klanten”, aldus Overtoom. Eindgebruikers zoeken volgens Overtoom steeds vaker naar betrouwbare channelpartners die hen helpen met de Digitale Transformatie. Overtoom vindt Fujitsu channelpartners bij uitstek geschikt om te zorgen voor een symbiose tussen de voordelen van private cloudgebaseerde systemen en traditionele on-premises IT voorzieningen. Hierbij leveren partners hybride IT omgevingen die zijn afgestemd op de unieke wensen van de individuele klant.

Security

Het cybersecurity aanbod van Fujitsu is in trek en wordt breder zegt Rob Overtoom. “Het aanbod van Fujitsu speelt in op zaken zoals de GDPR wetgeving, identity management en het tegenhouden van cyberaanvallen.” Zo bundelt de Fujitsu divisie ‘Enterprise & Cyber Security’ kennis en expertise op het gebied van digitale beveiliging. De diensten die Fujitsu nu direct op outsourcing basis levert, wil Fujitsu ook beschikbaar stellen aan partners die middelgrote bedrijven en de bovenkant van het MKB bedienen. Fujitsu introduceerde onlangs zijn Cyber Threat Intelligence (CTI) service. Deze dienst gaat bedrijven beschermen tegen cyberaanvallen die een ernstige bedreiging vormen voor de continuïteit van bedrijfsprocessen. Door CTI kunnen klanten zich makkelijker verdedigen tegen cyberaanvallen die hun bedrijf volledig kunnen lamleggen, aldus Overtoom.

Edge Computing

Fujitsu biedt voor diverse branches zoals overheden, maakindustrie, financial services en retail oplossingen die hen helpen in de digitale transformatie vervolgt Overtoom. “We bieden met partners interessante oplossingen die ‘Powered by Fujitsu’ zijn.” Zo heeft Fujitsu onlangs voor de industrie zijn Industriële Internet of Things (IoT) uitgebreid met het INTELLIEDGE-ecosysteem. Onderdeel hiervan zijn state-of-the-art randnetwerk processingcapaciteiten. Fujitsu’s INTELLIEDGE Edge Computing Appliance stelt bedrijven in staat industriële processen te optimaliseren en veilig data en resources te verbinden met apparaten en mensen om zo het gat tussen Operationele Technology (OT) en cloud-based informatietechnologie (IT) te dichten, zowel binnen als buiten de organisatie.

Joint Venture

Overtoom besluit dat het aanbod van devices zoals notebooks, tablets en desktops voor partners en eindklanten interessanter wordt. Dat komt door de recente samenwerking tussen Fujitsu, Lenovo en de Development Bank of Japan die samen een joint venture hebben opgericht. De producten, after sales en ondersteunende dienstverlening zullen zowel rechtstreeks als via channel partners aan klanten worden geleverd. Overtoom: “De samenwerking start in april 2018.  We verwachten veel synergie op het gebied van gezamenlijke inkoop van onderdelen en innovatie. Samen hebben we in de PC-markt een sterke propositie met onze partners. Hoe dit er verder precies uit gaat zien zal het komend jaar duidelijker worden.”

Terug naar nieuws overzicht

Tags

innovatie