Redactie - 28 november 2017

Peer Reinhard van Icologiq over technologie trends op de werkvloer

Peer Reinhard staat al twee decennia aan het roer van Icologiq. Vanuit Enschede heeft de IT-veteraan de wereld zien veranderen. Reinhard is al vier decennia actief in de IT. De wereld én de technologie heeft de geboren Rotterdammer veranderd. Hij blikt vooruit op de rol van technologie op de werkvloer. ‘Mensen van de generatie Y zijn slim en vaardig genoeg om zelf te beslissen hoe ze hun werkzaamheden met IT willen inrichten’, stelt Reinhard.

Deze basisgedachte stond ruim vier jaar geleden aan de wieg van het nieuwste product van de serial entrepeneur, dat Icologiq Universe heet. Dit platform stelt gebruikers in staat om met klikken en slepen processen te automatiseren. Dutch IT Channel sprak Reinhard over zijn nieuwste product.

Icologiq gaat al lang mee. Wat is nou de belangrijkste reden om het platform Icologiq Universe te ontwikkelen?

Als klanten iets willen veranderen dan moeten ze IT-experts benaderen, zodat zij dat aan de achterkant van het systeem kunnen regelen. Dat is ouderwets en daarbij wil de toekomstige generatie van professionals, de generatie Y, zelf ‘ in control’ zijn. Het doel was dus om die externe partij uit de vergelijking te halen. En dat is gelukt. Icologiq Universe is drag & drop en plug & play. Gebruikers bouwen binnen in een kwartier een applicatie, niet in een framework, maar in een open omgeving. En kunnen deze ook moeiteloos aanpassen.

Dat is een bekend geluid dat anno 2017. Wat is jullie onderscheidend vermogen?

Icologiq Universe dwingt niemand in een IT-keurslijf. Wij hebben alle ervaring op het gebied van procesautomatisering die we de afgelopen jaren hebben opgedaan in dit systeem gestopt. Dat is zo’n stevig fundament. We hebben onze enterprise software in een saas-model beschikbaar gemaakt voor het grote publiek. Makkelijker, sneller en beter werken kan nu iedereen zelf organiseren.

Hoe ziet het gebruikersmodel eruit?

We hebben drie modellen. Het community-model, het professional-model en een projectmodel. De drempel is ontzettend laag. Tien gebruikers inclusief een procesontwerper betalen bijvoorbeeld maar  €45,- per maand. Voor dat bedrag heb je geen gedoe meer met dure en schaarse IT-consultants.

Waarom moeten klanten voor jullie kiezen?

Heel simpel; bij ons weet een klant binnen 15 minuten of het werkt. Dat is een duidelijk verhaal en dat slaat aan. Tussenkomst van een IT-specialist is daarbij niet meer nodig. Mensen weten zelf donders goed hoe ze zelf hun werk efficiënter kunnen inrichten. En de technologie is ondertussen zo ver we dit kunnen faciliteren. FoodRecall.nl, een bedrijf dat actief is in de foodindustrie, is bijvoorbeeld een klant van ons. Zij gaan met Icologiq Universe zonder enige programmeerkennis hun digitale infrastructuur configureren en onderhouden.  

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!