Redactie - 26 november 2017

VMware wijst Microsoft Azure flirt af

Microsoft laat VMware-workloads in de toekomst op een complete VMware-software stack binnen het Azure-platform werken. Het nieuwe VMware virtualization on Azure aanbod zal ergens in 2018 worden uitgebracht. VMware zegt Microsoft daarin niet te ondersteunen. Dit blijkt uit een blog van Ajay Patel Senior Vice President, Productontwikkeling, Cloud Services, VMware:

"Als onbetwiste virtualisatie en leider van de private cloud, zien klanten VMware als de veilige keuze voor het uitvoeren van zakelijke workloads in de cloud. VMware werkt samen met onze cloudproviderpartners om hun cloudomgevingen te engineeren, testen en valideren om een compatibele cloud aan te bieden die het beste is voor het uitvoeren van VMware-workloads en die onze ondersteuning en ondersteuning heeft.

Onlangs kondigde Microsoft een preview van VMware-virtualisatie aan op Azure, een bare-metal-oplossing waarvan wordt beweerd dat deze een VMware-stack op Azure-hardware uitvoert, samen met andere Azure-services in samenwerking met VMware-gecertificeerde partners. Er zijn geen VMware-gecertificeerde partnernamen genoemd en er zijn geen partners met VMware samengewerkt om dit aanbod te engineeren. Dit aanbod is onafhankelijk van VMware ontwikkeld en is niet gecertificeerd noch ondersteund door VMware. De verklaarde bedoeling van Microsoft is dit mogelijk te maken als een oplossing voor intermediaire migratie en niet als een oplossing die is ontworpen voor het uitvoeren van zakelijke werkbelastingen tijdens de productie.

Onze ervaring heeft uitgewezen dat voor openbare cloudomgevingen aanzienlijke gezamenlijke engineering vereist is om workloads van bedrijven te kunnen uitvoeren. Daarom kunnen we niet instemmen met een niet-ondersteunde en niet-gemanipuleerde oplossing die niet is geoptimaliseerd voor de VMware-stack. VMware raadt klanten die op het door Azure aangekondigde partneraanbod werken niet aan en zal dit niet ondersteunen.

Er is een duidelijke stap gezet door zakelijke klanten om te standaardiseren op VMware als het platform dat zowel gemeenschappelijke infrastructuur en operaties over meerdere clouds biedt. Klanten willen applicaties uitvoeren met operationeel consistente VMware vSphere-gebaseerde private, publieke en hybride cloudomgevingen, met geoptimaliseerde toegang tot native public cloud-services. Dit is wat ons ertoe bracht om samen te werken met AWS om VMware Cloud te leveren op AWS , een co-ontwikkeld aanbod dat volledig wordt ondersteund en beheerd door VMware-technici, om een ervaring van wereldklasse te leveren. Met dit aanbod leveren we aan klanten een gezamenlijk ontworpen en volledig geteste en gevalideerde cloudservice die 's werelds toonaangevende private en publieke clouds integreert.

Een ander voorbeeld van een aanbevolen partneraanbod is de strategische samenwerking van VMware met IBM om een veilige, zakelijke hybride cloud te leveren. IBM Cloud voor VMware Solutions brengt IBM Cloud-infrastructuur en VMware-technologieën samen om het verplaatsen van VMware-werklasten van on-premises naar de IBM Cloud te vergemakkelijken.

Samen met OVH is IBM ook een van de eerste partners die VMware HCX-technologieën toepast . VMware HCX-technologieën, een superieur alternatief voor Azure Migration Service, stelt organisaties in staat om hybride cloudimplementaties te migreren en beheren. De service maakt het mogelijk om veilige, naadloze interoperabiliteit en hybriditeit te bereiken tussen alle VMware vSphere-clouds, waardoor grootschalige migratie naar moderne clouds / datacenters en toepassingsmobiliteit mogelijk is zonder downtime van toepassingen. VMware HCX-technologieën zijn in bèta via IBM en OVH en zullen in het volgende kwartaal algemeen beschikbaar zijn.

We hebben ook veel geïnvesteerd in het leveren van VMware Cloud Foundation, een verenigd SDDC-platform dat VMware vSphere, vSAN en NSX samenbrengt tot een native geïntegreerde stack voor het leveren van zakelijke cloudinfrastructuur. VMware Cloud Geverifieerde partners zoals IBM, OVH, Rackspace, CenturyLink bieden op VMware Cloud Foundation gebaseerde services die vandaag beschikbaar zijn. Deze partners bieden klanten compatibele en ondersteunde VMware clouds, met een wereldwijd bereik en hun eigen unieke managed services-waarde.

VMware is erop gericht klanten waarde te bieden en het bereik en de mogelijkheden van meer dan 4100+ VMware Cloud Provider-partners te benutten. We zijn toegewijd aan het ontwerpen, testen en valideren van cloudoplossingen die voldoen aan de behoeften van onze klanten. U kunt kijken naar VMware Cloud op AWS en cloud-aanbiedingen van partners zoals IBM, OVH, Rackspace, Virtustream, CenturyLink en als anderen op de markt komen, die naar behoren zijn gevalideerd en ondersteund door VMware.

Dit is onze voortdurende toewijding aan onze klanten en onze partners om hun cloud-succes te helpen verzekeren."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!