StorOne wil storage markt opschudden

28-11-2017 | door: Redactie
Deel dit artikel:

StorOne wil storage markt opschudden

De Israëlische startup StorONE met onder andere Seagate als investeerder naast diverse venture capital firma’s, wil de markt voor storage opschudden door enterprise grade storage aan te bieden voor 1 dollarcent per Gigabyte.  Hiertoe lanceerde men TRU (Total Resource Utilization) storage software met een volstrekt nieuwe aanpak. Hierdoor wordt de prijs per Gbyte significant lager dan het prijspunt dat bestaande aanbieders voor ogen hebben.

De enterprise grade storage is op een radicaal andere manier opgezet, waardoor de reductie in kosten mogelijk geworden is. Aan het concept ging 6 jaar research en development vooraf. Doel van het ontwikkeltraject was een geheel nieuwe benadering van storage, waardoor traditionele scale out oplossingen die hun beperkingen hebben, overbodig worden gemaakt. Tot nu toe betekent het verbeteren van storage performance meer hardware en meer drives. StorONE heeft een andere oplossing voor ogen die gedreven is door optimalisatie van de systeemsoftware.

Patenten

Het onderzoek heeft ook een vijftigtal patenten opgeleverd en is daarmee stevig verankert, aldus  StorONE co-founder en CEO Gal Naor (foto). Hij was ook de oprichter en CEO van Storwize, speler op het gebied van real-time compressie die in 2010 geacquireerd is door IBM en nu een centraal onderdeel is van IBM’s storage technologie. Hij werkt nauw samen met co-founder en CTO Raz Gordon, een innovator en ontwikkelaar van de kern algoritmes van Galileo, de eerste single chip, fullspeed Ethernet switches.

Block en Object Storage

“Storage is gemeengoed”, aldus Naor. “Een block is een block, een bestand een bestand en een object een object. Er zijn geen fundamentele verschillen tussen SSD’s en HDD’s in storage systemen. Sommige zijn wat sneller, anderen wat groter, maar alles is gemeengoed. De beperkingen komen nu uit de software stack. Deze vereist veel te veel hardware elementen die aandeel leveren in de ondersteuning van de klantenwensen ten aanzien van snelheid, capaciteit en features. Leveranciers hebben tot nu toe de klanten weten te overtuigen dat meerdere kopieën, een flink aantal drives en flinke investeringen in hardware noodzakelijk zijn om bijvoorbeeld 250.000 IO/s te realiseren. Een snelheid die met een paar drives ook te bereiken is. De enorme in-efficiency veroorzaakt de hoge kosten waardoor de storage veel te ver oplopen in relatie tot de IOPS, doorvoersnelheid en capaciteit.”

Software

En juist dit probleem lost StorONE op zegt Naor. “Het resultaat is een softwareoplossing die ervoor zorgt dat enterprise grade storage qua kosten tot het ongekend lage niveau van 1 dollarcent per gigabyte kan zakken. Bestaande leveranciers kunnen de software integreren in hun systemen.”

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht
Software