HPE brengt met HPE GreenLake ‘pay-per-use IT’ naar belangrijke business workloads

27-11-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

HPE brengt met HPE GreenLake ‘pay-per-use IT’ naar belangrijke business workloads

Hewlett Packard Enterprise (HPE) lanceert HPE GreenLake. Dit portfolio met pay-per-use oplossingen wordt beschikbaar voor de belangrijkste workloads van klanten. Producten binnen het portfolio richten zich op big data, back-up, open database, SAP HANA en edge computing. Als onderdeel van de aanhoudende focus van HPE op het aanbieden van producten op basis van werkelijk gebruik kondigt het bedrijf ook de nieuwe naam en verbeteringen aan voor HPE GreenLake Flex Capacity, een service voor flexibel gebruik van infrastructuren.

IT-teams staan onder een steeds hogere druk om oplossingen snel, maar tegen lage kosten en risico’s te leveren. De verschuiving naar een consumptiemodel en ‘everything-as-a-service’ versnelt weliswaar de business, maar zorgt ook voor minder controle bij de IT-afdeling. Daarom hebben bedrijven on-premises flexibele infrastructuuromgevingen nodig, met cloudachtige mogelijkheden voor workloads. HPE GreenLake vereenvoudigt de IT-ervaring en biedt klanten keuze waar workloads geplaatst worden en hoe ze flexibel afgenomen kunnen worden.

Het HPE GreenLake portfolio bestaat uit:

 • HPE GreenLake Big Data biedt een Hadoop datalake, geïntegreerd met en getest voor de nieuwste HPE technologie en Hortonworks of Cloudera software.
 • HPE GreenLake Backup levert on-premises back-upcapaciteit met gebruik van Commvault software. De software is geïntegreerd met de nieuwste HPE technologie. Hierop draaien ook meettechnologie en managementservices van HPE.
 • HPE GreenLake Database met EDB Postgres wordt on-premise geleverd en is gebouwd op opensourcetechnologie om te helpen bij het vereenvoudigen van operations en het significant verlagen van de total cost of ownership voor het hele databaseplatform van de klant.
 • HPE GreenLake voor SAP HANA biedt een on-premise toepassing, beheerd door HPE met SAP-gecertificeerde hardware, operating system en services om te voldoen aan de eisen ten aanzien van workload performance en beschikbaarheid.
 • HPE GreenLake Edge Compute biedt een end-to-end lifecycle framework om de Internet of Things (IoT)-activiteiten van de klant te stimuleren.

HPE GreenLake is de volgende generatie van on-premises consumptieservices die gaat van een pay-per-use infrastructuur naar pay-per-use op basis van resultaten. Iedere HPE GreenLake-oplossing wordt voorzien van:

 • Advisory en professional services van HPE Pointnext om klanten te helpen bij snelle definiëring, implementatie en integratie van een oplossing. Daarnaast doet HPE aanbevelingen voor continue optimalisatie van systemen en processen.
 • Op maat gemaakte referentiearchitecturen, gebouwd op moderne hardware- en softwaretechnologieën en bovendien geoptimaliseerd voor iedere oplossing. Deze zijn gericht op het leveren van snelle resultaten.
 • HPE’s pay-per-use HPE GreenLake Flex Capacity-model om verschillende infrastructuren van HPE af te nemen, met gebruik van een unieke business metric.
 • Monitoring en management van de oplossing op afstand door HPE Pointnext, waardoor de IT-afdeling ontlast wordt van terugkerende infrastructuurmanagementtaken. Bovendien zijn er daardoor direct skills en expertise aanwezig rondom nieuwe technologieën.
 • Enterprise-grade support met een HPE Digital Learner subscriptie voor e-learning van content. Dit biedt de IT-afdeling de benodigde digitale skills om het beste werk te kunnen leveren.

HPE GreenLake Flex Capacity

De basis van de nieuwe producten is HPE GreenLake Flex Capacity, een service van HPE Pointnext die klanten on-premise infrastructuurconsumptie biedt. Afhankelijk van de behoefte, de benodigde expertise en de IT-resources die bedrijven in huis hebben, kunnen zij kiezen tussen de volledige HPE GreenLake-oplossingen of de HPE GreenLake Flex Capacity gebaseerde infrastructuuroplossingen.

Daarnaast kondigt HPE verbeteringen aan voor HPE GreenLake Flex Capacity, waaronder:

 • Nieuwe modulaire, pre-packaged infrastructuurkeuzes, waarmee klanten sneller aan de slag kunnen gaan en proactieve capaciteitsplanning kunnen doen.
 • Uitgebreide technologiekeuzes met high performance computing (HPC), Microsoft Azure Stack en HPE SimpliVity. Deze helpen klanten bij het ontwerpen van hun infrastructuuroplossingen en ze te gebruiken zoals ze nodig zijn.
Terug naar nieuws overzicht