Witold Kepinski - 28 november 2017

Nieuwe AWS Media Services voor video content in de cloud

Nieuwe AWS Media Services voor video content in de cloud image

Amazon Web Services lanceert nieuwe AWS Media Services voor video content in de cloud. De nieuwe reeks mediadiensten zijn volgens AWS voorzien van hoge uitzendkwaliteit. De diensten zijn te gebruiken om een ??complete end-to-end video-oplossing te bouwen.

De AWS media services zijn allemaal elastisch, waardoor gebruikers de verwerkingskracht, verbindingen en opslag kunt opvoeren.

De media services zijn allemaal toegankelijk via een set interactieve consoles en via een uitgebreide set API's:

AWS Elemental MediaConvert - bestandsgebaseerde transcodering voor OTT, broadcast of archivering, met ondersteuning voor een lange lijst met indelingen en codecs. Functies omvatten meerkanaalsaudio, grafische overlays, ondertiteling en verschillende DRM-opties.

AWS Elemental MediaLive - Live-codering om videostreams in realtime aan zowel televisies als multischerm-apparaten te leveren. Hiermee kan de klant betrouwbare live-kanalen in enkele minuten implementeren, met volledige controle over coderingsparameters. Het ondersteunt advertentie invoegen, meerkanaals audio, grafische overlays en ondertiteling.

AWS Elemental MediaPackage - Video-originatie en just-in-time verpakking. Uitgaande van een enkele invoer, produceert uitvoer voor meerdere apparaten die een lange lijst van huidige en verouderde formaten vertegenwoordigen. Ondersteunt meerdere modellen voor het genereren van inkomsten, live streaming, advertentie-invoeging, DRM en black-outbeheer.

AWS Elemental MediaStore - Voor media geoptimaliseerde opslag die toepassingen met hoge prestaties en lage latentie mogelijk maakt, zoals live streaming, en tegelijkertijd profiteert van de schaal en duurzaamheid van Amazon Simple Storage Service (S3) .

AWS Elemental MediaTailor - Inkomstendienst die advertentieweergave en server-side advertentie invoeging, een breed scala aan apparaten, transcodering en nauwkeurige rapportage van advertenties aan de server- en clientzijde ondersteunt.

Lees meer in de blog van AWS.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!