Amazon Sumerian vereenvoudigt VR, AR en 3D ervaring

28-11-2017 | door: Witold Kepinski

Amazon Sumerian vereenvoudigt VR, AR en 3D ervaring

Amazon lanceert Sumerian, een dienst die de VR, AR en 3D ervaring bij gebruikers moet vereenvoudigen.  Amazon Sumerian biedt tools en bronnen waarmee iedereen met gemak eenvoudig toegevoegde augmented reality (AR), virtual reality (VR) en 3D-applicaties kan maken en uitvoeren. 

Met Sumerian kan de gebruiker multiplatformervaringen opbouwen die worden uitgevoerd op hardware zoals de Oculus- , HTC Vive- en iOS-apparaten met behulp van WebVR-compatibele browsers en met ondersteuning voor ARCore op Android-apparaten die binnenkort beschikbaar is.

Deze nieuwe service, momenteel in preview, biedt functies waarmee de gebruiker vanuit zijn of haar browser zeer meeslepende en interactieve 3D-ervaringen kunt ontwerpen. Sommige van deze functies zijn:

Editor: een webgebaseerde editor voor het construeren van 3D-scènes, het importeren van items, scriptacties en speciale effecten, met platformonafhankelijke publicaties.

Objectbibliotheek : een bibliotheek met vooraf gebouwde objecten en sjablonen.]

Activum importeren: upload 3D-items om te gebruiken in uw scène. Sumerian ondersteunt het importeren van FBX, OBJ en binnenkort Unity-projecten.

Scripting Library : biedt een JavaScript-scriptingbibliotheek via zijn 3D-engine voor geavanceerde scriptingmogelijkheden.

Hosts : geanimeerde, levensechte 3D-personages die kunnen worden aangepast voor geslacht, stem en taal.

AWS Services-integratie : ingebakken in integratie met Amazon Polly en Amazon Lex om spraak en natuurlijke taal toe te voegen aan Sumerische hosts. Bovendien kan de scriptingbibliotheek worden gebruikt met AWS Lambda, waardoor het volledige AWS-dienstenaanbod kan worden gebruikt.

Lees meer in de blog van AWS.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud