Redactie - 29 november 2017

Infotheek Group doneert voetbal voor iedere omgehakte kerstboom

Infotheek Group doneert voetbal voor iedere omgehakte kerstboom image

Het kerstbomenevenement van Infotheek Group krijgt dit jaar een sociale inslag. Voor iedere kerstboom die wordt omgehakt, doneert de specialist in circulaire IT via Stichting IT4Kids een voetbal aan een kind in Nederland. Het gaat specifiek om kinderen die niet de middelen hebben zoveel te kunnen sporten zoals velen van zijn/haar leeftijdsgenoten.

Tijdens de jaarlijkse ‘Kerstbomendag’ nodigt Infotheek Group partners en collega’s uit om hun eigen kerstboom om te hakken bij de Lage Vuursche in Utrecht. “Tijdens een idyllische setting midden in het bos proosten we op een mooie afsluiting van het jaar”, vertelt Jordy Kool, CEO van Infotheek Group. Dit jaar voegt de circulaire specialist daar een sociaal aspect aan toe door voor iedere kerstboom die wordt meegenomen een voetbal te doneren. Zo hoopt Infotheek Group minimaal 150 voetballen te kunnen doneren aan kinderen in aandachtswijken. Ook aan de natuur is gedacht, want voor iedere boom die wordt gekapt wordt een nieuwe boom terug gepland.

Kool: “Met de successen die we afgelopen jaar met Infotheek Group hebben geboekt beseffen we ons des te meer dat we als grote partij iets moois terug kunnen doen voor de maatschappij. Met ‘voor iedere boom een bal’ willen we kids met een kleine portemonnee een sportief kerstcadeau geven en een steentje bij te dragen in hun verdere ontwikkeling”. 

Het in 2013 opgerichte IT4Kids steunt goede doelen die kinderen aan het sporten helpen. De stichting gelooft dat sport van grote invloed is op fysieke, cognitieve als de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Donaties bestaan voornamelijk uit restwaardebedragen van afgeschreven IT-apparatuur van bedrijven. Tijdens de kerstbomendag dit jaar wordt ook een inzameling gehouden van IT-apparatuur die niet langer wordt gebruikt. De opbrengst hiervan komt tevens ten goede van de stichting IT4Kids.

De stichting werd opgericht door CEO Jordy Kool als onderdeel van Infotheek Group, maar staat inmiddels op eigen benen.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!